Bästa Bamsetidningen

Bamsetidning med skidåkare på omslaget. Nummer 3-2018. Tidningen ges ut 20 gånger per år.

Bamsetidning med skidåkare på omslaget. Nummer 3-2018. Tidningen ges ut 20 gånger per år.

Astrid fick en prenumeration på Bamse i julklapp av min mor. Jag själv prenumererade på Bamse när jag var liten, t o m med när jag var lite för stor för den. Jag hängde på antikvariaten i Borås och har fortfarande kvar min ganska respektabla samling med en hel del nummer från 70-talet.

Omslaget på det aktuella numret känns helrätt! Skidtävling! I år har Astrid och Maj varit mer pepp på skidåkning än vanligt och denna veckan har vi hittills åkt fem dagar av sex. Ska bli intressant att se hur länge det varar.

Mörkt på natursnöspår
Igår åkte jag med dem på Nordtorp på eftermiddagen, bara 5 min med bil från där vi bor. Jag hade förberett bra med fika, liggunderlag och spade, så pausen i snön blev kanon. Däremot drog jag ut dem på ett lite för långt (3 km) natursnöspår, så vi var ute i nästan två timmar och det var mörkt sista halvtimmen. Jag fick knuffa på en del på slutet.

Det kunde gått åt skogen – både bokstavligt och bildligt talet – men de var inte alltför trötta och på förvånansvärt bra humör. Kanske var det den varma chokladen som gjorde underverk!

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning och märktes , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.