Rullskidor till dagis

Astrid tjuvskejtade till dagis i morse, medan Maj höll skidorna framåt. Det är inte rullskidor för barn utan vanliga modeller. Stavarna är avbrutna vuxenstavar som jag sågat till och satt på en truga med större diameter för infästningen.

Astrid tjuvskejtade till dagis i morse, medan Maj höll skidorna framåt. Det är inte rullskidor för barn utan vanliga modeller. Stavarna är avbrutna vuxenstavar som jag sågat till och satt på en truga med större diameter för infästningen.

När jag frågade barnen i morse om hur de villa ta sig till dagis (alltså gå, springa, cykla, kickbajka, åka skateboard eller åka rullskidor) blev svaret rullskidor. Det gick fint så länge det var platt. I nedförsbacken fick jag hålla i dem.

Jag har själv haft oerhört mycket glädje genom åren med att någorlunda kunna behärska skateboard, inlines, rullskidor, cykel, enhjuling etc. Att inte låta barnen få möjlighet att testa dessa fantastiska aktiviter skulle kännas helt fel. Vad de sedan väljer att göra och inte göra framöver har jag såklart ingen aning om.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.