Rullskidtävlingar 2018

Starten i Rådarullen 2011

Starten i Rådarullen 2011. Foto: Ida Wickström.

Förr om åren körde jag ganska många rullskidtävlingar. Men nu när jag är småbarnsförälder vill jag inte ha grejer på schemat varje helg även på sommarhalvåret så det blir få eller inga rullskidlopp. Det räcker på med att jobba och tävla mycket på vintern.

Istället springer jag några få löptävlingar och håller dörren öppen för om något annat spännande lopp dyker upp.

Men ett rullskidlopp jag varmt kan rekommendera är Rådarullen i Lidköping som avgörs söndag 10 juni. Jag åkt det loppet två gånger (2011 och 2014) och det är en bra organisation där bland annat Erik Wilhelmsson står bakom. Denna Erik W och jag brukar vara ganska jämna på långloppen. Jag har även sprungit Rådalunken en gång (seger 2006) och föreläst för klubben, så därför känns det kul att puffa lite för deras arrangemang.

Dan Moberg före Erik Wickström i Rådarullen 2014. Foto: Thomas Svanström.

Dan Moberg före Erik Wickström i Rådarullen 2014. Foto: Thomas Svanström.

Start och mål är som vanligt vid Rackeby bygdegård ca 1 mil nordväst om Lidköping. Tävlingens huvudklass är 48 km klassisk stil med 3 varv på vår 16 km bana med fria hjul. Loppet har fin bana, fint väder (oftast) och fina priser. Tävlingen ingår som andra deltävling i Västsvenska Rullskidscupen. Vi har även ungdomsklasser med kortare distanser.

Mer info: http://www.lidkopings-vsk.se/  
Rådarullens Facebook:  https://www.facebook.com/Radarullen/
Västsvenska rullskidcupenhttp://www.rullcup.se/

Rådarullen ungdom 2016. Foto: Arrangören.

Rådarullen ungdom 2016. Foto: Arrangören.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Rullskidor, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Rullskidtävlingar 2018

  1. Adam Johansson skriver:

    Du måste köra sommarens vasalopp, Klarälvsloppet, 90 km, helt fri från trafik. Otroligt fint arrangemang som säkerligen kommer växa till det största i världen.

Kommentarer är stängda.