Intervallpremiär på rullskidor

Simon Grenlöv, Rickard Bergengren, Martin Damm och jag. Apropå Swix-3:or ska det sägas att Simon och jag bytte rullskidor på nedvarvningen, därav förvirrande bild.

Simon Grenlöv, Rickard Bergengren, Martin Damm och jag. Apropå Swix-3:or ska det sägas att Simon och jag bytte rullskidor på nedvarvningen, därav förvirrande bild.

Mycket bar hud igår

Mycket bar hud igår

Igår tränade jag med Rickard Bergengren, Simon Grenlöv och Martin Damm med start kl 17.00. Det är normalt sett en värdelös träningstid för mig eftersom vi brukar äta middag kl 17.30 (förutom när vi är på fotboll eller skogslek).

Men eftersom jag är gräsänkling fram till torsdag så passade jag på. Vilket pass. Vårens bästa. Väldigt trevligt att få träna med dessa gossar som jag sällan kör med och oj vad hårt det blev.

Efter en lång uppvärmning körde vi platta intervaller på ca 7 min med ca 2,5 min vila ut mot Kråkered och Gamla Kindsbanan. Två ut och två hem. Start och mål på samma ställe för respektive intervallset.

Jag körde på Swix-3:or och de andra på lite lättare 3:or, så jag fick slita oerhört mycket. Jag drog minst. På tredje intervallen fick Damm och jag släppa Rickard och Doktor Grenlöv ca 15 s, annars satt jag med på alla. Och jag spurtade nästan om doktorn på avslutningen av sista.

Snittfarterna blev 23,7,23,7-24,2-24,5, vilket jag var jättenöjd med. Det hade inte gått själv.

Här var man inte pigg. Doktor Grenlöv och jag efter sista intervallen.

Här var man inte pigg. Doktor Grenlöv och jag efter sista intervallen.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.