Vattenskidor i Mjörn

Erik Thiberg är riktigt grym på att köra båt

Erik Thiberg är riktigt grym på att köra båt

Vattenskidåkning på sjön Mjörn utanför Alingsås

Vattenskidåkning på sjön Mjörn utanför Alingsås

På toppen i en en benböj utan vikter

På toppen i en benböj utan vikter

Martin Josefsson, Tobias Magnusson och Erik Thiberg vid Eriks föräldrars ö i Mjörn

Martin Josefsson, Tobias Magnusson och Erik Thiberg vid Eriks föräldrars ö i Mjörn

I torsdags eftermiddag kom barnen och Ida hem efter en vecka på Kreta. Ett kärt återseende. Jag valde att vara pappaledig i fredags eftersom jag inte sett dem på en vecka. Men på eftermiddagen drog Martin Josefsson, Tobias Magnusson och Erik Thiberg till Eriks föräldrars stuga som ligger på en ö i Mjörn utanför Alingsås, ca 1 timme bort. Dålig tajmning, men det blev i alla fall en otroligt trevlig vistelse bara vi fyra i knappt ett dygn.

Bad i Mjörn vid Lilla Torstö

Bad i Mjörn vid Lilla Torstö

Vi badade, åkte vattenskidor, åt och samtalade. Jag åkte vattenskidor en handfull gånger i 20 års-åldern, men har inte åkt sedan dess. Nu kom jag upp på en skida vid första försöket, vilket jag är lite stolt över eftersom jag inte testat det tidigare utan då istället släppt skidan i farten. Jag gjorde några svängar, men vågade inte riktigt pressa mig i svängarna som förr. En gång fick jag en spricka i ett revben vid en krasch vid för hög fart i en sväng på en skida på vattenskidor i Vejbystrand. Vatten kan vara hårt ibland.

Det finns en stig runt ön som är ca 500 meter så där sprang vi på morgonen, följt av lite styrketräning. För min del blev det 30 min löpning + 20 min styrketräning. Det är ett väldigt fint ställe som jag varit på två gånger tidigare.

Hemmadag idag
När jag kom hem kring lunch igår så hade Ida hunnit med att bli sjuk och behövde vila. Så jag var först med barnen vid Sjömarkens badplats med en av barnens kompisar och senare på eftermiddagen åkte vi ut till Idas föräldrars stuga i Aplared för att paddla, bada och äta middag.

Idag vill jag vara hemma med familjen. Får se om det blir någon träning.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.