Löpning med Jonas Colting och Linus Wirén

Sjömarksloppet i t-shirt-form. Det blev inget arrangemang i år. Comeback nästa år?

Sjömarksloppet i t-shirt-form. Det blev inget arrangemang i år. Comeback nästa år?

Linus Wirén är en ultralöpare av rang. Från Borås såklart, men springer numer för Hälle.

Linus Wirén är en ultralöpare av rang. Från Borås såklart, men springer numer för Hälle.

Jonas Colting och Linus Wirén

Jonas Colting och Linus Wirén

Det blev en riktig elitdag för mig igår. Efter 1 h 20 min skejtrullskidor med Kalle Westberg åkte jag till Jonas Colting för att springa 24 km med honom och Linus Wirén. Blandat underlag och kupering, 4.53 min/km-fart. Kändes bra.

Jonas och jag hade bestämt tid sedan tidigare och några dagar innan passet skrev Linus till mig och undrade om jag ville köra ett pass, så jag styrde honom till den här löpturen. Nuförtiden är det ju stort att bli kontaktad av Linus Wirén.

I Ultravasan 2016 då jag sprang 9 mil terräng i 4.37 min/km-fart (the story här) slog jag Linus, men sedan tog hans löpning fart på allvar. Nu springer han milen på drygt 31 minuter och joggade runt Byttorpssjön i 4.07-fart på Borås 6 timmars förra året. Han kan vinna SM 100 km.

Jonas tränar på bra inför Ironman Kalmar. Riktigt kul att han ger träningen en chans igen, även om han har fullt upp på många fronter och inte kan vila som förr. Han hade kört banintervaller dagen innan men verkade ändå pigg i benen.

Linus Wirén, Erik Wickström och Jonas Colting. 25, 35 resp 45 år.

Linus Wirén, Erik Wickström och Jonas Colting. 25, 35 resp 45 år.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning. Bokmärk permalänken.