Rullskidåkning med Kalle Westberg plus filmer på skejtteknik

Karl-Johan Westberg skejtar

Karl-Johan Westberg skejtar

Kalle visa en fin, brant back utanför Gånghester som gick att köra utan att det sedan blev brant nedför

Kalle visade en fin, brant back utanför Gånghester som gick att köra utan att det sedan blev brant nedför

Karl-Johan Westberg och jag efter avslutat pass

Karl-Johan Westberg och jag efter avslutat pass

När man själv inte är så snabb gäller det att omge sig snabbt folk. Skejtpremiär på rullskidorna igår med VM-sprintern Karl-Johan Westberg. 1 h 20 min för mig i lugnt tempo. Jag hade Elpex-2:or och han hade Swenor-2:or, så lite lättare för mig.

Kalle och jag brukar träna ungefär ett pass om året när han är hemma i Aplared utanför Borås. Annars bor han i Falun och gör sitt andra år i A-landslaget.

Det årliga träningspasset är alltid trevligt (man ska dock vara försiktig med Kalles tävlingstemperament). Jag har länge imponerats av hur denne 8 år yngre herre har satt upp skyhöga målsättningar och inte varit blyg med att berätta om dem. Han har visat att det går att komma till världseliten och nådde nästan en sprintfinal i världscupen i vintras.

Men mest meriterad i familjen tycker jag fortfarande att mamma Lotta är. Hon har både vallat åt Kalle när han åkt världscup OCH knipit ett gäng SM-guld i vattenskidor.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.