5000 m SkiErg på 17.59 min och lång slackline

5000 m SkiErg på 17.59 min, vilket är 35 s från perset på 17.24 min. Nya maskinen väggmonterad.

5000 m SkiErg på 17.59 min, vilket är 35 s från perset på 17.24 min. Nya maskinen väggmonterad.

Denna vecka står det så här i träningsprogrammen i Wickström Coaching:

Det är ingen angenäm upplevelse att köra 5000 m SkiErg för fullt

Det är ingen angenäm upplevelse att köra 5000 m SkiErg för fullt

TESTLOPP 5000 M STAKMASKIN
5000 m stakmaskin så fort som möjligt. Detta är ett mentalt krävande pass som eventuellt kommer att vara omhuldat med en viss ångest 🙂 Tänk på att du inte måste slå personbästa varje gång. Känner du dig stor och stark så sätt motståndet på 6-10. Känner du dig inte så stark så sätt motståndet på 3-5. Risken med för tungt motstånd är att musklerna tar slut innan flåset sätter stopp. Det är ganska vanligt att motionärer kör onödigt högt motstånd, vilket inte alltid går fortfarare, i likhet med att högsta växeln på cykeln inte alltid är det som går fortast. 10 min uppvärmning på mostånd 1, 5 min nedvarvning på motstånd 1. 

Samtliga program (2-5 timmars tränings per vecka, 4-8 tim/v, 7-12 tim/v samt med och utan rullskidåkning) har detta som återkommande test i schemat.

För min del blev det ett litet fall framåt idag. 10 s bättre än sist men fortfarande hela 35 s från personbästa.

Hemma i Borås igen
Igår fick jag äntligen åka tåg genom Hallandsåsen på väg hem från Skåne. Jag har följt bygget genom nyheterna (borren som gick sönder, Rhoca-Gil-skandalen, spräckta budgetar, förseningar etc), genom att cykla och åka rullskidor på Hallandsåsen vid mittpåslaget (tunnel ner till tunneln från mitt på åsen) och genom att besöka ett museum om bygget.

Gibbon slackline 25 meter. Det är ca 20 meter mellan dessa två björkar på dagiset som vi bor granne med. Betydligt svårare än 10 meter.

Gibbon slackline 25 meter. Det är ca 20 meter mellan dessa två björkar på dagiset som vi bor granne med. Betydligt svårare än 10 meter.

Hallandsåsunneln öppnade för tågtrafik 2015 men det har inte blivit av att jag har åkt tidigare.

Själv hemma i veckan
Det var lite ovant att komma hem till huset i Sjömarken utan andra människor, där jag ska vara till fredag innan det är dags att åka ner till Skåne igen för simskoleavslutning, två barnkalas och 35-års-fest för min svägerska Erika i Höganäs.

Det låg en 25 meter lång slak lina och väntade på mig på City Gross igår. Idag satte jag upp och plötsligt blev det som att lära sig slackline på nytt igen.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning och märktes , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.