Hemma själv dag 1

Man hinner med lite mer när man är hemma själv. Igår blev det förutom jobb:

 • 5000 m SkiErg full fart. Totalt 40 min inkl uppvärmning och nedvarvning.
 • 1 h 55 min stakning på Swenor-4:or med Kristian Olofsson (Swenor-4:or) och Oscar Ekdahl (Swenor 4-2:or). Bredaredsrundan. Vi lade in typ 4 st 5 min-intervaller där jag kunde lämna de andra bakom mig, förutom i början av intervallerna där jag styrde upp lagtempokörning. För mig som cyklat mycket så tycker jag att längdåkare generellt är helt otroligt dåliga på att få till ett samarbete som gör att en klunga går fortare. Det är lite frustrerande ibland i slutet av Vasaloppet då man hamnar i smågrupper.

  Däremot fick jag pisk av Kristian när vi körde 10 st korta spurter (ca 15 staktag) på 10 min i slutet av passet. En spurt per minut.

  Kvällsdopp i Viaredssjön i Sjömarken

  Kvällsdopp i Viaredssjön i Sjömarken

  Kristian var stark. 2016 blev han 1718:a i Vasaloppet. Sedan gav jag honom en tekniklektion och 2017 blev han 420:a. Tror dock inte exakt att just lektionen gjorde 1298 placeringar. 2018 blev han 302:a och nu tränar denna hestrait på bra. Ett 4 h-pass per vecka senaste 10 veckorna. Kul också att köra med Oscar, vars fru Eva Ekdahl gick i min parallellklass när jag var liten.

 • Gå på lina. Jag tränade mycket på 25 meters-linan, typ 5-10 min i 4-5 omgångar. När jag spände upp den mellan två björkar på dagis blev den ca 20 meter. Mycket svårare än 10 meter. Som att lära sig på nytt. Men till slut gick jag hela. Hade bara klarat halva men när jag satte upp telefonen för att filma klarade jag plötsligt hela på första försöket. Se nedan.
 • Kvällsdopp i Sjömarken. Ljummet. Och jag klarar fortfarande bara att andas åt vänster i öppet vatten vid crawl.
 • Allmänt fixande och donande i huset.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning och märktes , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.