Ny vecka, nya möjligheter

Inte alls frisk än. Trist. I lördags stannade jag hemma när övriga familjen åkte till High Chapparal. Jag passade på att se större del av sändningen av Alliansloppet, vilket jag inte brukar göra. Kul att titta samt att följa kompisar och deltagare i Wickström Coaching som körde (de fick speciellt anpassat program sista fyra veckorna inför loppet).

Hittade nyligen den här nyckelknippan från min barndom. Hade ni också sådana grejer som piper när man visslar

Hittade nyligen den här nyckelknippan från min barndom. Hade ni också sådana grejer som piper när man visslar.

Som vanligt när jag tittar på och åker skidlopp är jag kritiskt till elitskidåkares taktik. Det handlar inte om huruvida någon drar för mycket eller för lite, utan helheten bland många åkare. Självklart finns flera undantag. Det är väldigt svårt att komma loss på ett flackt (med elitens perspektiv) rullskidlopp på 2:or. Därför blir de taktiska spelet ännu viktigare. Och där har fortfarande skideliten enligt mig otroligt mycket att lära. Den typ av halvattacker det haglar av på Alliansloppet är i många fall svårmotiverade.

Kul sändning! Jag tyckte det var underhållande att se. Och kommentatorerna gjorde det bra. Synd bara att man inte fick se en lång intervju med Calle Halfvarsson efteråt. Det hade varit väldigt intressant att höra hur han tänkte kring sitt upplägg av loppet. Det lyste igenom på intervjun före loppet att han kanske inte värderade det racet superhögt, men jag tycker ändå att han kunde ha spelat sina kort annorlunda.

Svamp och fotboll
Igår var vi hos Martin och Josefin och plockade svamp i Hedvigsborgsskogen med barnen. Tre Karl-Johan blev skörden.

Barnens (främst Astrids) aktiviteter börjar dra igång för hösten. Idag fotboll i Sjömarken, i morgon skogslek (orientering) på Hestra. Om några veckor blir det fler.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning. Bokmärk permalänken.