Löpning på Rya Åsar

Ryssklint på Rya Åsar i Borås. Toppen av Halensbacken.

Ryssklint på Rya Åsar i Borås. Toppen av Halensbacken.

Fortfarande hostig, men känner mig åtminstone bättre. I fredags var jag verkligen sjuk. Ingen höjdare. Nu hoppas jag på träning igen inom några dagar.

Rullskidlektion i Borås

Rullskidlektion i Borås

Förutom att vara med familjen passar jag på att jobba lite extra den här veckan då jag inte tränar. Det är fullt upp nu på hösten och det är kul med alla uppdrag. Jag har också givit en hel del rullskidlektioner i augusti. Det brukar annars inte vara så mycket sånt så här års.

Ovanlig löptur
Tidigare i veckan åkte jag till Norrby fritidsgård för att springa med en kille på 14 år. Det blev en intressant löptur. Som bestod av ganska mycket gång, eftersom vi höll på Rya Åsar, som är ett stark kuperat område som ligger nära stan.

Norrby är en stadsdel med låg socioekonomisk status. Killen jag sprang med hade aldrig varit på Rya Åsar, som ligger 1,3 km från Norrby. Det verkade inte som han hade varit på så många platser som låg mer än 1 km från sin bostad sedan han kom till Borås för tre år sedan. Innan han kom till Sverige hade han bott tre år hos sin mormor medan hans föräldrar bodde i Sverige. Två gånger på tre år hade de kommit och hälsat på honom.

Killen var en person som reflekterade kring sakernas ting på ett helt annat sätt än vad jag tror jag själv gjorde som 14-åring. Så det blev en minnesvärd tur.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Löpning på Rya Åsar

  1. Gustaf skriver:

    Fint! Var det på eget initiativ eller via någon organisation?

Kommentarer är stängda.