Jojje Borssén kör 5000 m SkiErg för första gången

Jojje Borssén kör SkiErg på Mornington Hotel Brommas Health Club

Jojje Borssén kör SkiErg på Mornington Hotel Brommas Health Club

Jag har bestämt mig för att rycka upp min överkroppsstyrka med inte bara styrketräning i fält utan även med vikter, så jag fortsätter att pumpa järn inte bara en dag i veckan utan nu plötsligt två veckor i rad med två gånger.

Det är skillnad mot en gång i månaden som jag ungefär legat på tidigare. Jag lyfter redan betydligt mer så kopplingarna mellan hjärnan och muskler går fortare. Om jag de facto blivit starkare redan är dock mer tveksamt.

Peter Rosenqvist och jag spelar Wii. Nintendo 8-bit har jag spelat mycket, med Zelda som favoritspel. Spelade mycket Bizze i mitten av 90-talet.

Peter Rosenqvist och jag spelar Wii. Nintendo 8-bit har jag spelat mycket, med Zelda som favoritspel. Spelade mycket Bizze i mitten av 90-talet.

Stockholmsturné
Efter att vi var klara med CCC1000 på Ekerö i söndags eftermiddag åkte jag med hem till Peter Rosenqvist i Drevviken som bjöd på ingefärashot, bubbelbad och bastu. Och jag testade även att spela Wii för första gången och till min stora glädje utklassade jag Peter på ett bilspel. Jag fick dock storstryk av hans 10-åriga dotter.

Sedan körde Peter mig till Jojje Borssén i Älta. Jag sov där eftersom Jojje och jag spelade in instruktionsfilmer för Wickström Coaching på gymmet på Mornington Hotell på morgonen (därefter hann jag även med ett möte med Racefox innan jag satte mig på tåget hem för ytterligare ett möte i Borås på måndag kväll, puh).

Det blev ett tiotal filmer som visar styrkeövningar med skidåkarfokus samt en film på när Jojje drar 5000 m SkiErg för första gången. Jojje har aldrig testat det så det har varit stora påtryckningar i Wickström Coachings slutna Facebook-grupp, där det även gissats tider.

Inte vackert
Styrkefilmerna kommer vi snart lägga upp för adepterna i inloggat läge, medan filmen på Jojjes stakmaskintest finns för allmän beskådning. Obs: Jojjes SkiErg-teknik är inget du ska försöka ta efter, särskilt inte sista 10 sekunderna.

Här finns filmen där Jojje kör 5000 m SkiErg för första gången.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning. Bokmärk permalänken.