5 st 1000 m-intervaller SkiErg med 3.33 min i snitt

5 st 1000 m-intervaller med 1 min vila på SkiErg

5 st 1000 m-intervaller med 1 min vila på SkiErg

Tufft idag på SkiErgen. Mitt snittpers på fem tusingar är 3.26 min. Nu hade jag 3.33 min. Det är tyvärr ganska stor skillnad. Men jobbigt var det och det gav förhoppningsvis bra träning. Motstånd 8, nya maskinen väggmonterad. Sedan vilade jag några minuter och körde 10 min halvhårt, i 1.56 min/500 m-fart. Totalt blev passet 40 min.

Igår körde jag ett rullskidpass med Robert Malmgren. Bredaredsrundan med Sjöhagen, drygt 34 km med 340 höjdmeter. 18,1 km/h i snitt på Swix-3:or. Kändes helt ok.

Killmiddag hos Tobias Magnusson igår. Han slog till med trerätters.

Killmiddag hos Tobias Magnusson igår. Han slog till med trerätters.

Vi spelade Settlers efter middagen. Tobias knep en knapp och neslig seger före mig.

Vi spelade Settlers efter middagen. Första gången för mig. Kul spel. Tobias knep en knapp och neslig seger före mig med Martin Josefsson på bronsplats. Erik Thiberg är bra på mycket, men man får väl säga att han underpresterade en aning i just denna settlermatch.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till 5 st 1000 m-intervaller SkiErg med 3.33 min i snitt

 1. slaentbjorn skriver:

  Inspirerad av er podcast, din blogg och det faktum att Skövde kommun gör en storsatsning på att modernisera och bygga ut vårt konstsnöspår till 10 km bestämde jag mig förra helgen för att ge längdskidåkning en chans.

  Jag beställde ett par Madshus Terrasonic Intelligrip (modell 17/18) med bindningar till ett bra pris på nätet och drog sedan direkt till gymmet för att köra 5000 m max på SkiErg för att få ett grundvärde för vidare träning. Drog 5000 på 23:58 (2:23/500 m). Innan detta pass hade jag aldrig ens funderat över att jag har tricepsmuskler och vad de eventuellt kan användas till.

  Nu siktar jag på att köra SkiErg åtminstone 2 pass i veckan i väntan på snön då jag ska få prova att åka längdskidor ”på riktigt” för första gången någonsin. Tidigare erfarenhet begränsar sig till stakning i liftkön vid alpinåkning och några dagar på försvarets träskidor i Älvdalen år 2000.

  • Erik Wickström skriver:

   Kul att höra att du blivit inspirerad! Hörde också om 10 km-spåret i Skövde. Vi lottar ut en skidweekend där i kommande numret av Vasalöparen.

   Älvdalen 2000. Då åkte jag JSM där.

   Lycka till med träningen!

 2. Thiberg skriver:

  Jag har spelet hemma. Rematch VILKEN DAG SOM HELST!!!

Kommentarer är stängda.