Bra träningsvecka – 7 h 46 min

315 höjdmeter på 9 km är ganska rejält. Astrid har gympa där föräldrar inte ska vara närvarande på söndagseftermiddagar. Jag körde in henne och en kompis till Getängsvägen och passade på att springa en sväng på Rya Åsar under tiden. Första gången på länge på Rya Åsar. Kul och tufft. Det blev halvhårt och till stora delar på Rya Åsar Trail Run-banan, som b la innehåller en backe 75 meters stigning på 270 meter (28 procent lutning i snitt).

315 höjdmeter på 9 km är ganska rejält. Astrid har gympa där föräldrar inte ska vara närvarande på söndagseftermiddagar. Jag körde in henne och en kompis till Getängsvägen och passade på att springa en sväng på Rya Åsar under tiden, främst stig och grusstig. Första gången på länge på Rya Åsar. Kul och tufft. Det blev halvhårt och till stora delar på Rya Åsar Trail Run-banan, som b la innehåller en backe 75 meters stigning på 270 meter (28 procent lutning i snitt). Där höll jag bara 160 i stegfrekvens, brukar bli så i styva uppförsbackar.

För första gången sedan i början av augusti fick jag äntligen till en träningsvecka med mer än 7 timmars träning. Det blev 7 h 46 min.

Varje vecka i podden Lagom Kondition presenterar Niklas Bergh och jag vår träning pass för pass under vinjetten ”Träningsrevision” (första halvan av podden), om du är intresserad av detaljerna.

I förra avsnittet hade vi frågespecial inför Lidingöloppet och du hittar det där poddar finns samt här på nätet. Är du intresserad av annonsering i podden kan du läsa om det här.

För dig som vill höra om stående paddling kan jag tipsa om senaste avsnittet i Coltings Nakna Sanning. Där intervjuas Sveriges Mr SUP, Magnus Lindstedt. Magnus var den som lärde mig att SUPa och han är spännande att lyssna på.

Idag väntar förutom det vanliga jobbet med coaching och skrivuppdrag ungefär detta:

  • Lämna på dagis/skola
  • Podinspelning för Lagom Kondition
  • Redaktionsmöte för Vasalöparen
  • Fotbollsträning i Sjömarken, avslutning med match mellan barnen och föräldrarna.
  • Styrketräning med Martin Josefsson på kvällen

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning. Bokmärk permalänken.