12 gånger på 57 kg i bänkpress

Tobias Magnusson på BikeErgen i atletklubben i vår källare

Tobias Magnusson på BikeErgen i atletklubben i vår källare

Stark sista intervall

Stark sista intervall

Jag fortsätter med höstprojektet med att försöka bli starkare i överkroppen, mer än bara genom styrketräning i fält. Målet är att träna styrka två gånger i veckan under september, oktober och november. Det är betydligt mer ofta än en gång i månaden som styrkedosen ofta blir för mig. Om det hjälper mig att komma snabbare till Mora låter jag vara osagt.

Igår körde Tobias Magnusson och jag i atletklubben hemma i källaren. 40 min styrka för mig. Vissa räknar en liten del av styrketräningen som träning, andra räknar ingenting. Men jag inkluderar allt.

Efter 5 min uppvärmning på roddmaskinen inledde jag med att köra så många lyft som möjligt på 57 kg i bänkpress, vilket har blivit tradition. 30 augusti klarade jag tre reps, igår klarade jag tolv. Om det gör mig till en bättre skidåkare är inte alls säkert, men det är lite kul. Överlag är det skidrelaterade övningar jag kör, som även ingår i styrkeprogrammen för Wickström Coaching.

Tobias körde intervaller på BikeErgen. 5 st 3 min med 2 min vila. Förra gången bestämde han utgångsfart och taktik själv. Då blev det tufft de första intervallerna som han sedan fick betala för. Denna gång sade jag vad han skulle lägga sig på för watt. Det blev jämnare denna gång och snitteffekten höjdes från 268 till 284 watt. Se nedan. Som jag tidigare skrivit om anser jag att det bästa sättet att få bra effekt på fem intervaller är att köra tre jämna, en liten ökning på fjärde och sedan plattan i mattan i slutet av den sista.

Tobias BikeErg 5 st 3 min med 2 min vila 20 sep. 268 watt i snitt.

Tobias BikeErg 5 st 3 min med 2 min vila 20 sep. 268 watt i snitt.

Tobias BikeErg 5 st 3 min med 2 min vila 24 sep. 284 watt i snitt.

Tobias BikeErg 5 st 3 min med 2 min vila 24 sep. 284 watt i snitt.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på 12 gånger på 57 kg i bänkpress

  1. Mats skriver:

    Alla bänkpressrelaterade tester definierar ju allmän hälsostatus (i vissa kretsar kan den även ge en indikation på vart i hierarkin man befinner sig) . Alltså inte bara hur fort man kommer till Mora. Det är ju sen gammalt. 😉

  2. slaentbjorn skriver:

    Har du provat att koppla ihop PM5 med Concept2:s mobilapp Ergdata? Jag provade det igår. Via Concept2:s hemsida synkades träningspasset direkt med mitt Trainingpeaks-konto, funkar också med Strava. Alt kan du ladda ner som FIT eller TCXoch lägga in i någon annan träningsdagbok.

    På Strava skapades tom en automatgenererad bild av vyn med mellantider som du publicerat ovan.

    Som bonus blir klockan en extra skärm under passet om du tex vill hålla koll på både watt och tempo och appen ställer in datum och tid på PM5:an.

Kommentarer är stängda.