Petter Engdahls träning – 1100 timmar per år

Petter Engdahl, som numera ingår i Team Bauhaus (snäppet under A-landslaget) i skidåkning, blev intervjuad av Herman Degselius i det aktuella numret av Runners World. Intressant att läsa om hans träning.

Jag känner inte Petter personligen, men jag har följt hans utveckling från ännu tidigare än när jag spurtade ner honom i Årefjällsloppet 2015 med en skolboksspurt (han var starkare än mig i slutet av loppet men jag spelade mina kort rätt och vinklade ut i exakt rätt tid och skar mållinjen en sekund före honom).

När jag tittar på resultatlistan från Årefjällsloppet 2015 idag noterar jag även namn som Jörgen Brink, Robin Bryntesson, Anton Karlsson, Andreas Holmberg och Jens Eriksson efter mig. Bra att tänka på en dag som denna när det gör ont som fan i ryggen. Jag minns även att jag stakade det loppet på skejtskidor och fick saxa i flera av de branta backarna i Vålådalen. Efter det bestämde jag mig för att aldrig mer saxa i ett lopp jag stakar och jag tror faktiskt att jag undantagslöst har hållit det sedan dess.

Petter Engdahl i Runners World september 2018. Om hans löpning, träning etc.

Petter Engdahl i Runners World september 2018. Om hans löpning, träning etc.

Petter Engdahl i Runners World september 2018. Om hans löpning, träning etc.

Petter Engdahl i Runners World september 2018. Om hans löpning, träning etc.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.