Skidkurser i Borås vintern 2019

Officiell Vasaloppscoach logga 2015Uppdaterat: Skidkurser vintern 2020 finns här.

För tionde vintern i rad är dags för Borås skidskola! Det finns skidkvällar för nybörjare 14 och 23 jan och för dig med mer skidvana 16 och 21 jan. För dig med mer skidvana finns även en förmiddagskurs 22 jan kl 9-13 med samma upplägg.

Oavsett vilket dag du väljer kan du se fram emot lärorika, inspirerande och roliga timmar! Se gärna filmen från en kurs förra året på en dryg minut längst ner i inlägget.

Vi träffas i ”nya vallaboden” på Borås skidstadion och upplägget ser ut så här:

17.30: Vallagenomgång och vallahjälp för de som behöver. Valla finns som räcker till alla. Kom gärna med skidorna i ordning, men har du inte möjlighet till det vallar vi på plats. Det finns också ett antal fästvallningsfria skidor att låna.
18.00: Skidlektion där vi går igenom de olika åksätten, gör teknik- och balansövningar, samt tränar spårbyten och andra nyttiga färdigheter för skidåkning. Individuell feedback på tekniken åt alla.
20.00: Dusch eller 15 min fri åkning medan filmerna förbereds.
20.15: Filmvisning. Vi tittar på er teknik som filmats under skidåkningen och alla får individuell feedback. Under tiden bjuds det på kaffe, te, frukt och ostmackor.
21.00: Föreläsning om träning, prylar, förberedelser inför lopp mm.
21.30: 
Avslutning (eller senare än så om ni har fler frågor). 
Skidlektion kompisgäng från Göteborg.

Pris: 1200 kr. I priset ingår spåravgift (värde 80 kr), mössa, ett exemplar av boken Smart konditionsträning (värde 259 kr) och fika. Betalning via faktura eller Swish till 123 553 1389 (World of Endurance AB). Skriv ”Skidkväll datum” i meddelandet.
Instruktör: Erik Wickström, officiell Vasaloppscoach
Max deltagarantal:
8 st. Obs: Kurserna är i stort sett alltid fullbokade så vänta inte för länge med att anmäla dig! Se anmälningsformulär nedan. Du kan också anmäla dig genom att mejla till erik@dinkondition.se eller ringa/SMS:a på 0702-380059.

 • Målgrupp mån 14 jan och ons 23 jan: Nybörjare samt du som inte åkt så mycket och/eller känner att det fortfarande finns mycket att lära inom teknik, konditionsträning, prylar och förberedelser inför lopp.
 • Målgrupp ons 16 jan och mån 21 jan, samt förmiddagsgruppen 22 jan: Du som åkt skidor tidigare och kanske även åkt något lopp i Vasaloppsveckan, men som känner att det fortfarande finns mycket att lära inom teknik, konditionsträning, prylar och förberedelser inför lopp.
 • Målgrupp mån 28 jan: Du som vill testa på skejtskidåkning eller kanske nyligen börjat träna skejt. Det kommer även bli gott om tips för Nattvasan i denna kurs, för deltagare som funderar på det loppet. Det kommer att finnas ett antal kompletta uppsättningar skejtutrustning för utlåning. I denna kurs är max deltagarantal sex istället för åtta då det brukar kunna ta tid att få in tekniken.

NYHETEN FRÅN FÖRRA VINTERN! Grupplektioner dagtid mån 4 feb och tis 5 feb
– Borås skidstadion, samling vid ”nya vallaboden”
– Mån 4 feb för ”nybörjarnivå”
– Tis 5 feb feb för ”fortsättningsnivå”
– Kl 09.00-11.00. Tekniklektion i spåret i två timmar.
– Max 6 personer
– 800 kr per person
– Betalning till Swishnummer 123 553 1389 (World of Endurance AB). Skriv ”Grupplektion datum” i meddelandet.

DU VET VÄL ATT DU KAN ANVÄNDA FRISKVÅRDSBIDRAGET TILL SKIDKURSERNA!

Obs: Efter att ni har fyllt i anmälan ska ni klicka i ett par grejer på en bild för att visa att ni inte är en robot. Ni kan behöva skrolla på skärmen för att göra det och därefter ska ni få en automatisk bekräftelse på er anmälan.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Skidor, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Skidkurser i Borås vintern 2019

 1. Hanna Kumlin skriver:

  Halloj!
  Planerar du någon skate-kurs denna vinter?
  /Hanna

 2. Pingback: Skidkurs i skejt i Borås mån 28 jan | Erik Wickström – Konditionskonnässör

Kommentarer är stängda.