Linnévasan 2019 the story

Resultat Linnévasan 2019

Resultat Linnévasan 2019. Linus Nygren blev 4:a totalt, han körde i H19-20.

Resultat Linnévasan 2019 finns här. Jag blev 3:a på tiden 39.31 min, vilket var 41 s efter segrande Jonathan Norder.

Linnévasan 2019 starten damer 0-6 år.

Linnévasan 2019 starten damer 0-6 år.

Idag tävlade 75 procent av familjen Wickström vid Hestrastugan. Eller 60 procent om man räknar med bebisen i Idas mage. Maj körde 600 m i D 0-6 år och Astrid körde 1100 m i D 7-8 år. I dessa klasser är det ingen tidtagning, vilket jag tycker är bra.

I skidåkning börjar tidtagningen när barnen är 9-10 år. Om det är rätt ålder eller ej är svårt att säga. Jag kan ju ingenting om det. Men jag tycker det låter ganska rimligt. Eller kanske att 11-12 år ha kunnat varit bättre. Att som i barnfotboll inte ha resultat i matcher förrän barnen är 13 år (om jag förstått saken rätt) tycker jag låter lite sent för att hålla uppe barnen motivation och glädje. Men det får jag läsa på om och lära mig en annan gång.

Magnus Sjöbjer

Magnus Sjöbjer

Grupp på 7 pers tidigt
H21 med 14,6 km klassiskt på programmet bjöd på ett starkt startfält, där nästan samtliga 17 deltagare var elitledsåkare eller led 1-åkare. I långlopp brukar det vara seedning i masstarten, men inte här. Jag stod i andra rad, men det gjorde inget då jag kom iväg bra och ganska snart låg typ femma.

Loppet gick på konstsnön vid Hestrastugan. Först ett startvarv på ca 600 meter, sedan fem varv á ca 2200 meter. Ganska tidigt blev vi i grupp med Jonathan Norder (vann nyss en juniorcup, alltså bland Sveriges bästa juniorer), Robert Malmgren, jag, Simon Jonsson (som blev 2:a i Tranemo i onsdags), Erik Wilhelmsson (har trappat ner lite grann, ska inte åka Vasaloppet i år) och Linus Nygren (körde i H19-20).

Robert Malmgren slog mig idag igen. "Kul att du kunde vara närmare idag" sade han efter målgång.

Robert Malmgren slog mig idag igen. Andra gången någonsin.”Kul att du kunde vara närmare idag” sade han efter målgång. Jag gillar sådans gliringar.

3:a
Efter typ 1/3 av loppet flög Wilhelmsson och Bergengren av (kul att Rickard äntligen fick ett bra resultat med sig). Wilhelmsson hade dittills gjort en del av dragjobbet. Efter ca halva loppet stack segraren Jonathan Norder iväg och kvar blev jag, Robban, Simon Jonsson och Linus Nygren.

Jag drog ganska lite men gick upp några gånger. På sista varvet stötte jag två gånger då jag märkte att Linus var trött. Han flög också av. Men åt Robban fanns som väntat inget att göra. Han befäster sin position som Borås bästa skidåkare även på tävling. På träning har han varit det ett par år. Kul att det har lossnat så för honom denna säsongen med nummerlapp. Jag har hela tiden sagt det till honom, att det har varit en tidsfråga.

Helt ok resultat
Även denna gång åkte Robban på mina skidor, samma som i Tranemo som gick bra där. 42:orna med TS gul-slip. Madshus Propulsion med Redline-design. Lite som en kallföresskidor fast med varmslip. Jag hade ett par Redline med röd slip från JSS (Tallbom i Östersund). Våra skidor gick ganska lika, helt ok. Robban hade vallat båda. Vädret var ca 5 plusgrader och mulet.

Prispallen Linnévasan vid Hestrastugan

Prispallen Linnévasan vid Hestrastugan. Jonathan Norder överst.

Tack till Hestra för fin tävling och kul att ha familjen på plats. Ida, barnen och min mor hejade för fullt på oss när vi körde. Fördelen med en tävlingstid på 40 min istället för 2 timmar är ju att det blir lite mer familjevänligt.

Jag tyckte detta loppet gick helt ok. Lite bättre än Tranemo, men inte fullt lika bra som Borås. Halsontet har äntligen släppt nu.

Stakfilm
Både i fredags och i lördags blev det goda middagar med vin i goda vänners lag. Jag försökte hålla igen lite grann. Sista veckan inför Vasaloppet brukar jag försöka tänka lite mer på mitt leverne gällande sovtider, umgås med förkylda människor och sådant. Om det hjälper är svårt att säga.

Film nedan av Mikael Ragneheim. Robban stakar ifrån mig. Det är ca 200 meter före mål. Jag tycker att jag fäller mig för mycket och tar ut tagen för mycket för att vara en uppförsbacke. Det är lätt hänt att tekniken fallerar när man är som tröttast.

Polar-data
Sträcka: 11,83 km
Tid: 39.47 min
Snittfart: 17,8 km/h
Stigning: 140 m
Utför: 120 m

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i tävling (sedan juli 2012), Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.