Hestra IF till vintern!

Henrik Sjöberg (då Pentonen), Joakim Albrektsson och jag 22 år senare. Bilden på då vi tog GM-guld i stafett 1996 för Hestra IF i H13-14 hänger på väggen i Hestrastugan. Nu är vi ledare för tre olika barngrupper. Jag kan inte låta bli att tycka att det är lite mysigt.

Henrik Sjöberg (då Pentonen), Joakim Albrektsson och jag 22 år senare. Bilden på då vi tog GM-guld i stafett 1996 för Hestra IF i H13-14 hänger på väggen i Hestrastugan. Nu är vi ledare för tre olika barngrupper. Jag kan inte låta bli att tycka att det är lite mysigt.

Hestra IF tar GM-guld i stafett med Martin Ewaldsson, Erik Wickström och Dan Sundström. Dals-Rostock 2001.

Hestra IF tar GM-guld i stafett med Martin Ewaldsson, Erik Wickström och Dan Sundström. Dals-Rostock 2001.

Till vintern tävlar jag för min moderklubb Hestra IF!

Tack till alla klubbkompisar och ledare i Ulricehamns IF för åtta fantastiska säsonger. Särskilt tack till långloppsledarna Börje Enander och Lars Karlsson varit ett stort stöd på många plan.

Mysigt med seger i Engelbrektsloppet. Foto: Emil Ekman

Mysigt med seger i Engelbrektsloppet. Foto: Emil Ekman

Det var i Ulricehamns färger som jag blev 25:a i Vasaloppet och knep segern i Engelbrektsloppet.

Mitt bästa klubbminne är från just Engelbrektsloppet 2014, där vi var fem UIF:are topp 13 och där vi kunde taktikköra för både spurtpris och seger. Och där Lars ensam langade på ett ställe där vi låg på platserna 1, 2, 3, 4 och 5. Kanske var det t o m sex stycken, eftersom snygge-Marcus Johansson också var med högt uppe innan han bröt.

Att jag är tillbaks i Hestra IF, som jag tävlade för fram till 20 års ålder, känns givet. Det är där jag är ungdomsledare, det är där mina barn åker skidor, det är där Ida, mina föräldrar (de sitter även med bild på väggen pga tio genomförda Vasalopp) och min syster är medlemmar och jag tränar ofta där på vintern. Och inte minst: Det ligger i konstsnöparadiset Borås.

När nu Hestra växlar upp sitt engagemang på Vasaloppet känns det givet att byta till klubben som jag åkte för i min första distriktstävling i H11-12: Tranemoloppet 1994. Hestramössan från den tiden har jag kvar. Den syns på de två översta bilderna i inlägget.

Erik Wickström glad i målet. Foto: Nisse Schmidt.

Erik Wickström glad i målet. Vasaloppet 2014. 25:a, 33 s efter segraren. Foto: Nisse Schmidt.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Skidor och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.