Årets längsta löppass – 26,75 km

Långpass löpning. 155 i maxpuls är ett felvärde. Jag tror jag pekade på 151.

Långpass löpning. 155 i maxpuls är ett felvärde. Jag tror jag pekade på 151.

Löprunda Sjömarken-Hestrastugan-Grimmered-Sandhult-Pålsbo-Backabo-Sjömarken.

Löprunda Sjömarken-Hestrastugan-Grimmered-Sandhult-Pålsbo-Backabo-Sjömarken.

Lite kyligt idag

Lite kyligt idag

Jag fortsätter så sakteliga att öka distansen på löppassen. Idag blev det årets längsta pass, 26,75 km. Start kl 05.46. Som vanligt på stigar och grusvägar hemifrån. Mest stig. Lagom kuperat. Betydligt fler höjdmeter per mil än Ultravasan, men inte tokmycket backar. Kände mig lite mer seg innan tidigare långpass, men okej.

Jag gillar mixen på underlag och terräng. Jag försöker hålla någorlunda fart. För mycket stig och för mycket backar gör att jag tycker det går för långsamt.

Ni missar väl inte veckans avsnitt av podcasten Lagom Kondition, som heter “75. Cykelvasan. Träning och utrustning.” Finns där poddar finns.

Nedan bilder från igår du jag hjälpte till att förbereda Jonas Coltings event Borås Triathlon och Borås Swimrun som går i helgen.

Niklas Johansson, även kallad podd-Niklas från Coltings Nakna Sanning

Niklas Johansson, även kallad podd-Niklas från Coltings Nakna Sanning

Olle Massör

Olle Massör

Jag körde ungefär 87 meter fyrhjuling. Det kan varit enda gången i mitt liv förutom då vi åkte minifyrhjulingar vid min svåger Erik Lindells svensexa.

Jag körde ungefär 87 meter fyrhjuling. Det kan varit enda gången i mitt liv förutom då vi åkte minifyrhjulingar vid min svåger Erik Lindells svensexa.

Magnus Badh var ett kärt återseende. Han gick i min parallellklass ett år på gymnasiet och hängde med några av mina polare. Magnus var också med vid bordshockey-VM år 2000. Niklas och Magnus har varit kombos i ett par perioder.

Magnus Badh var ett kärt återseende. Han gick i min parallellklass ett år på gymnasiet och hängde med några av mina polare. Magnus var också med vid bordshockey-VM år 2000. Niklas och Magnus har varit kombos i ett par perioder.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

4 svar på Årets längsta löppass – 26,75 km

 1. Pelle H skriver:

  Hej Erik!

  Äter du någon frukost innan du ger dig av på ett sådan långt pass tidigt på morgonen (i så fall vad)? Upplever själv att man kan behöva få i sig något samtidigt som det lätt ger håll och “tung” känsla i kroppen.

  /Pelle

 2. Lars Bern skriver:

  Siktar du på Ultravasan? Håller själv på att samla ett gäng att “hänga” med. Tänkte värma upp med Ultrabirken om två veckor.

  • Erik Wickström skriver:

   Härligt med Ultrabirken. Min kompis Harald Aas vann första upplagan. Ja, jag siktar på Ultravasan. Håller på att lösa logistik med familj etc.

Kommentarer är stängda.