Kretsloppet på lördag

Skidåkare från Borås efter Kretsloppet 2018: Robert Malmgren, Jakob Böhm, Erik Wickström, Magnus Sjöbjer och Simon Grenlöv.

Skidåkare från Borås efter Kretsloppet 2018: Robert Malmgren, Jakob Böhm, Erik Wickström, Magnus Sjöbjer och Simon Grenlöv.

På lördag är det dags för Kretsloppet på en flack milbana. Förra året blev jag 15:e man på 35.23 min. I år är målet att springa på under 35 minuter.

Jag spurtar mot mål på Kretsloppets upplopp 2018. Foto: Christer Falk.

Jag spurtar mot mål på Kretsloppets upplopp 2018. Foto: Christer Falk.

Jag brinner för Kretsloppet för att det är en sådan folkfest i Borås med tusentals löpare (totalt över 6000 förra året) och stämningen brukar vara på topp. Våra barn springer barnloppen och milloppet är flackt så man får bra tider. Precis som förra året jobbar jag också för organisationen med olika uppdrag.

I stort sett alla millopp, halvmarathon, marathon etc i Sverige backar i deltagarantal sedan några år tillbaka. Förra introducerade vi en rad nyheter i Kretsloppet där jag var initiativtagare till några av dem. Det i kombination med att vi hade 10-års-jubileum gjorde att vi mirakulöst nog kunde vända trenden och öka antalet deltagare, än än marginellt. Det ska egentligen vara omöjligt med tanke på hur trenden för deltagarstatistiken ser ut för motsvarande lopp.

I år kommer vi att backa i deltagarantal, men tappat är inte så stort som för många andra. Det har varit bra drag på anmälningarna på slutet. Om du inte gjort det än så gör det. Kom till Borås och upplev folkfesten, spring på en bra tid (5 eller 10 km) och låt dina barn krama Simba före de springer 400 m-loppet. Om de är 7 år och uppåt kan de springa 2 km.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Kretsloppet på lördag

  1. Hugge skriver:

    Mitt måtto har alltid varit att tänderna ska passera mållinjen först! 👍🦷

Kommentarer är stängda.