Sista löpintervallerna före Kretsloppet

Vasaloppscoach löpning och längdskidåkning. Erik Wickström.

Vasaloppscoach löpning och längdskidåkning

Igår kutade jag 4 st 1 km-intervaller med 1 min vila på den asfalterade cykelbanan mellan Sjömarken och Sandared. Intervall 1 och 3 från mitt under järnvägsbron strax väster om Sjömarken till andra lyktstolpen efter P-skylten på högersidan i botten av backen upp mot Sandared. Intervall 2 och 4 samma sträcka fast åt andra hållet.

Rejält med vind och regn och stor vattenpöl på ett ställe. Jag sprang på fort, men hade jag inte haft Kretsloppet på lördag hade jag nog pressat mig aningen hårdare. Åtminstone hade jag långspurtat på sista intervallen vilket jag inte gjorde igår. Det kändes hyfsat kontrollerat. Snittpuls 155, 156, 160, 159.

Med 3.20-3.21-3.35-3.20 min blir snittet 3.21 min. 3.24 min i snitt på motsvarande pass motsvarande tid förra året då jag sedan sprang Kretsloppet på 35.23 min. Sub 35 min på lördag måste vara möjligt.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.