Vasalöparen – tack för nio fina år!

Vasalöparen med bröderna Aukland på omslaget. Jag själv var aldrig omslagspojke, men jag tog i a f en omslagsbild. I samband med ett läger med Team Xtra Personell 2013 där jag själv var med i några dagar.

Vasalöparen med bröderna Aukland på omslaget. Jag har själv aldrig varit omslagspojke, men jag tog i a f en omslagsbild. I samband med ett läger med Team Xtra Personell 2013 där jag var med i några dagar.

Efter nio år som chefredaktör för Vasalöparen har jag valt att lämna över uppdraget.

Det är egentligen ett veritabelt självskadebeteende, eftersom det är ett drömjobb som varit min överlägset största inkomst sedan jag blev egenföretagare på heltid 2010.

Stina Nilsson och jag på Valbergsängen i Torsby tidig höst 2017. Foto: Tom-William Lindström, T-W Media.

Stina Nilsson och jag på Valbergsängen i Torsby tidig höst 2017. Foto: Tom-William Lindström, T-W Media.

Jag har haft förmånen att intervjua fantastiska personligheter, tränat med världsstjärnor och lärt mig massvis genom att ha varit den som haft ansvaret (dock ej ansvarig utgivare) för innehållet i Sveriges största motionstidning.

Tufft i vintras
Men i vintras fick jag en tankeställare då jag fick gå upp kl 04.30 de flesta dagar i veckan för att hinna med jobbet, träningen, huset och samtidigt vara en så närvarande pappa som jag ville vara.

Jag kände att jag var tvungen att ta bort något för att inte ta kål på mig själv och jag valde Vasalöparen. Bestämde mig i januari. De ville dock att jag även gjorde majnumret, så jag gjorde det också innan jag klev av. Jag hade istället kunnat välja att vara mindre engagerad i familjen, träna mindre och tjänat en massa pengar.

Prioriterar fritiden
Men det var ju inte därför jag blev egenföretagare. Jag blev egenföretagare för att skapa mer fritid åt mig själv. Mitt mål har alltid varit att ha en tillräckligt hög inkomst utan att jobba heltid, efter inspiration från min kompis Fredrik Swahn.

Johanna Ojala i Vålådalen. Foto: Luca Mara.

Johanna Ojala i Vålådalen. Foto: Luca Mara.

Det smartaste hade varit att behålla Vasalöparen, men jag kände att jag var tvungen att ta bort ett stort uppdrag för att det skulle bli skillnad. Med tiden jag nu frigjort kommer jag att göra detta:

  • Vara mer med familjen
  • Utveckla mina egna koncept, som föreläsningar, Wickström Coaching, andra skrivjobb, diverse konsultuppdrag, podden och skidkurser för nybörjare, motionärer och företag
  • Träna mer, eftersom 329 timmar om året är betydligt mindre än vad jag vill träna

Märker jag efter ett år att inkomsten blir för låg får jag väl se mig om efter andra jobb, nu har jag åtminstone prövat vingarna.

I veckan kommer första Vasalöparen på nio år utan mig som chefredaktör. Jag har dock skrivit ett par artiklar. Minna Tunberger tar över och jag är säker på att hon kommer att göra en riktigt bra tidning.

Stort tack till alla jag fått den äran att jobba. Ingen nämnd, ingen glömd.

Alla bilderna i det här inlägget är tagna i samband med intervjuer för Vasalöparen.

Anders Södergren och jag i Östersund. Foto: Luca Mara.

Anders Södergren och jag i Östersund. Foto: Luca Mara.

Några dagar innan 24-timmars intervjuade jag Lina Korsgren på Copperhill Mountain Lodge i Åre Björnen, efter att Luca Mara fotat henne i skidspåret. Foto: Luca Mara.

Några dagar innan 24-timmars intervjuade jag Lina Korsgren på Copperhill Mountain Lodge i Åre Björnen, efter att Luca Mara fotat henne i skidspåret. Foto: Luca Mara.

Peter Forsberg och jag mot Vasaloppet. Foto: Luca Mara

Peter Forsberg och jag mot Vasaloppet. Foto: Luca Mara

Erik Wickström och Jenny Rissveds. Foto: Luca Mara.

Erik Wickström och Jenny Rissveds. Foto: Luca Mara.

Johan Olsson och jag på toppen av Södra Berget

Johan Olsson och jag på toppen av Södra Berget

Charlotte Kalla och jag inför ett rullskidspass med start från centrala Sundsvall

Charlotte Kalla och jag inför ett rullskidspass med start från centrala Sundsvall

Ola Serneke och jag vid Skatås i Göteborg. Foto: Tomas Eriksson, Studio Bildbolaget

Ola Serneke och jag vid Skatås i Göteborg. Foto: Tomas Eriksson, Studio Bildbolaget

Jenny Kallur och Susanna Kallur vid Lugnet. Foto: Ulf Palm.

Jenny Kallur och Susanna Kallur vid Lugnet. Foto: Ulf Palm.

Jag och Daniel Adams Ray i Hagaparken våren 2014. Foto: Luca Mara.

Jag och Daniel Adams Ray i Hagaparken våren 2014. Foto: Luca Mara.

Laila Kveli i Östersund. Foto: Luca Mara.

Laila Kveli i Östersund. Foto: Luca Mara.

Ola Skinnarmo på Skike i Hagaparken. Foto: Luca Mara.

Ola Skinnarmo på Skike i Hagaparken. Foto: Luca Mara.

Anders Olsson och jag i Torsby Ski Tunnel oktober 2011. Foto: Luca Mara.

Anders Olsson och jag i Torsby Ski Tunnel oktober 2011. Foto: Luca Mara.

Stephan Wilson klarade sitt första Vasaloppet på 12 timmar efter en heroisk kämpainsats. Här från Saltsjöbaden i januari 2019. Foto: Luca Mara.

Stephan Wilson klarade sitt första Vasaloppet på 12 timmar efter en heroisk kämpainsats. Här från Saltsjöbaden i januari 2019. Foto: Luca Mara.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

4 svar på Vasalöparen – tack för nio fina år!

  1. Fredrik Swahn skriver:

    Ett varmt tack för omnämnandet Erik! För mig är det den finaste komplimang man kan få, och ge, att jag bidragit till något som fått dig att må bra, genom ett långsiktigt bra beslut. Om du någon gång framöver ställer klockan på 04.30, det räcker med EN gång, ring mig redan samma kväll så snackar vi!

  2. Stefan Ekman skriver:

    Även om Vasalöparen är en “propaganda” (reklam) publikation från Vasaloppet så tycker jag att du ska ha kredd för att lyckats både fördjupa den intellektuella delen samt breddat vilka som inkluderas i skidrörelsen. Det går ju lite mot den allmänna medietrenden nu för tiden. Sen är det väl allmänt hälsosamt att ifrågasätta lönearbetet som mål för tillvaron

Kommentarer är stängda.