Fem mål med skidsäsongen och ett gäng bilder

Laddad för en härlig trip med turskidor

Laddad för en härlig trip med turskidor för två vintrar sedan. I år har jag nya skidor, med stålkant samt päls istället för fiskfjäll i fästzonen.

Här kommer fem egna målsättningar med skidsäsongen, utan inbördes ordning:

 • Åka på mina turskidor med back country-skor i skogen hemmavid så fort det blir natursnö
 • Köra fler intervallpass med mina elitmotionärskompisar i Borås
 • Bli bättre på att staka i hög fart på flacka partier
 • Återigen ta mig in topp 50 i Vasaloppet
 • Bli topp 10 i Red Bull Nordenskiöldsloppet

Igår fick jag förkorta ett löppass pga en ond vad. Det högg till med ca 3 km kvar på Rya Åsar Trail Run. Sedan var det okej efter en vecka. Kände det lite i Tjurruset igen och så igår. Det blir nog ingen löpning närmaste veckan. Kanske är det gubbvad. Det högg till en gång på ett pass för typ tre år sedan också. Annars har vaden aldrig strulat mer än träningsvärk efter asfaltslopp i tunna skor.

Sex bilder
Det är höstlov och Ida är med barnen i Skåne några dagar. Därav utrymme för detta flitiga bloggande. Så här kommer sex nya bilder med bildtexter, på föreläsningen på Borås kongress i tisdags, på senaste rullskidintervallpassen med Doktor Grenlöv och Robban, på Borås kafferosteri som finns på Nya Ladan i Sjömarken och på Jonas Colting.

Tosserydsbacken fem gånger med Simon Grenlöv och Robert Malmgren. Stakning 120 höjdmeter uppför på Elpex-4:or. Här var jag klart starkast, men på flacken på 3:or två dagar senare var Robban starkare än mig.

Tosserydsbacken fem gånger med Simon Grenlöv och Robert Malmgren. Stakning 120 höjdmeter uppför (per intervall) på Elpex-4:or. Här var jag klart starkast, men på flacken på 3:or två dagar senare var Robban starkare än mig.

Föreläsning på Borås kongress med Byggnads som uppdragsgivare

Föreläsning på Borås kongress med Byggnads som uppdragsgivare

Träffade Annelie Stigsson och Johan Hallin. Annelie och jag spelade pingis ihop i Sjömarkens IF på 90-talet och Johan Hallin är "känd" från Preems Gunde-lag i Stafettvasan.

Träffade Annelie Stigsson och Johan Hallin. Annelie och jag spelade pingis ihop i Sjömarkens IF på 90-talet och Johan Hallin är “känd” från Preems Gunde-lag i Stafettvasan.

Föreläsning med keps. Kanske ofint?

Föreläsning med keps. Kanske ofint?

Borås kafferosteri finns i Nya Ladan i Sjömarken. De har precis nyöppnad med större butik. Kaffet var ganska grovmalet, så passar bättre till perkolator än traditionell kaffebryggare

Borås kafferosteri finns i Nya Ladan i Sjömarken. De har precis nyöppnad med större butik. Kaffet var ganska grovmalet, så passar bättre till perkolator än traditionell kaffebryggare

Middag hos Jonas Colting med han och Rufus. Trevligt och gott!

Middag hos Jonas Colting med han och Rufus. Trevligt och gott!

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Fem mål med skidsäsongen och ett gäng bilder

 1. Philip P skriver:

  Hej Eric! Tack för det arbete du gör och den kunskapen du delar med dig av!
  Två frågor..
  Har problem med en gubbvad, fick det för två år sedan och varit återkommande en gång per år. Det har kommit när jag kört korta intervaller på löpband. Blir att strunta i dessa framöver!
  Men en fråga, har du något extra huskurs knep eller är det det vanliga.. vila, kliva på sakta med tåhävningar, excentriska och sedan gå på med lite vikt och sakta stegra upp löp igen?
  Den andra fråga.. gällande dina mål om att bli snabbare på platten i stakningen.. några konkreta tips hur för att få upp sin maxfart?
  Om du inte svarar här så lyssnar jag givetvis på din och Nicke Berghs pod och kanske kan beröra ämnena där?
  Ha det fint och fortsätta med det fantastiska arbetet!!
  //Philip

Kommentarer är stängda.