Ida bröt armen

Om någon som läste förra inlägget undrar varför jag hade bokat in jobbgrejer då jag var ledig med barnen igår så beror det på att Ida bröt armen i onsdags. Annars skulle hon varit hemma.

Ida drog frambromsen lite för hårt när hon cyklade på sin elcykel på väg hem från jobbet och flög över styret. En rejäl fraktur strax ovanför armbågen som krävde operation och en flera dagar lång sjukhusvistelse.

Riktigt tufft för Ida. Mycket smärta och ambulansfärd.

Positivt är att det var vänsterarmen. Och att min gamla skidgymnasiekompis Martin Henricson var på plats på sjukhuset i Borås och fick Ida som patient. Han gör ST som anastesiläkare. Jag passade på att ringa efteråt. Trevligt! Länge sedan vi hördes.

Nu slapp vi fundera på när Ida skulle sluta amma. Det blev abrupt efter 13,5 månader (medicinerna gör att hon inte heller kan amma när hon kommit hem, så vi slutar). Astrid ammade f ö också i 13,5 månader. Maj i 17 månader.

Första natten var tuff för Stig (och mig…). Jag tröstade honom hela natten, men hade inget att erbjuda mer än min närhet. Och en napp. Men de två följande nätterna gick kanon. Han sov nästan från kl 20 till kl 06. Det har han aldrig varit i närheten av tidigare.

Det är mest synd om Ida såklart. Så vi har den biten på plats. Som egenföretagare är det lurigt med tre barn dygnet runt. Det man behöver göra framför datorn får ske mitt i natten.

 

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

4 svar på Ida bröt armen

 1. Anders skriver:

  Usch tråkigt att höra, hoppas det läker snabbt och bra. Men hur gick det till när hon ”drog frambromsen”?

  • Erik Wickström skriver:

   Hon mötte en annan trafikant och fick bromsa kraftigt och råkade då använda frambromsen istället för bakbromsen, så cykelns framhjul nöp och Ida föll över styret och landade hårt med armen på asfalten.

 2. anderswanell skriver:

  Utan att trycka till rejält på frambromsen stannar inte cykeln snabbt nog. Vi alla bör nog regelbundet träna på att panikbromsa för att förhoppningsvis kunna använda detta inövada även i skarpt läge.

  Och ja, jag undrade faktiskt lite igår när jag läste. Och självfallet, hoppas nu det läker bra.

Kommentarer är stängda.