Bredaredsrundan 20,3 km/h i snitt på Swenor-4:or

Bredaredsrundan med lite omväg pga vägarbete igår.

Bredaredsrundan med lite omväg pga vägarbete igår.

Bredaredsrundan med Swenor-4:or. Egentligen är den ca 33 km, men det jag fick vända vid vägarbetet nära Idrottsgården i Sjömarken.

Bredaredsrundan med Swenor-4:or. Egentligen är den ca 33 km, men det jag fick vända vid vägarbetet nära Idrottsgården i Sjömarken.

Pulskurva Bredaredsrundan

Pulskurva Bredaredsrundan

Ida kan lägga Stig, så när jag hade gjort i ordningen honom för kvällen så passade jag på att ta ett rullskidpass utan vagn. Det blev Bredaredsrundan för första gången i år. Mitt näst längsta pass på rullskidor hittills i år. 1 h 41 min.

Ett nedskalat kalas för Maj vid Källebergsstugan längs Sjuhäradsleden mellan Önderedsvägen och Skärkhultsvägen i Sjömarken

Ett nedskalat kalas för Maj vid Källebergsstugan längs Sjuhäradsleden mellan Önderedsvägen och Skärkhultsvägen i Sjömarken

Jag tänkte hålla hyfsat fart, vilket jag också gjorde. Nu när jag är i bra form har jag haft ett mål att snitta över 20 km/h i snitt på Bredaredsrundan i mellanmjölksfart på Swenor-4:or, vilket jag lyckades med genom 20,3 km/h.

137 i snittpuls kanske låter lågt för mig som har en någorlunda hög maxpuls, men det var ändå så att jag låg på ganska bra. Men kontrollerat. Noterbart är att rullskidorna fick upp bättre fart efter ungefär 15-30 min. Det känns som de är trögare i början.

Att snitta över 20 på Swenor-4:or i 34 km med 330 höjdmeter med 137 i snittpuls är bra. Men det ska också sägas att rullskidorna har gått ganska många mil nu och rullar bättre än när de var nya. Jag är sugen på att beställa nya som går trögare.

Racefox-värdena var också bra, se nedan. Som referens finns lite andra pass jag gjort med Racefox här.

Jag gillar skarpt att man kan få in pulsen både i Polarklockan och Racefox-appen med det nya H10-bältet från Polar. Det gick inte tidigare. Man måste dock tillåta bältet att sända till två enheter. Det gör man i appen “Polar Beat” (inte “Polar Flow”).

Racefox-värden rullskidor stakning på Swenor-4:or 34 km med 137 i snittpuls.

Racefox-värden rullskidor stakning på Swenor-4:or 34 km med 137 i snittpuls.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.