5000 m SkiErg på 17.50 min

Jag är i bra slag och drog 17.42 min för några veckor sedan. Min bästa tid på 5000 m SkiErg på flera år.

Jag trodde jag skulle putsa den tiden i tisdags (5000 m SkiErg-vecka i Wickström Coaching), men jag räckte inte till. Kanske pga styrkan dagen innan? Nåväl, fortfarande en bra tid för att vara mig.

5000 m SkiErg på 17.50 min 12 maj 2020. Motstånd 8.

5000 m SkiErg på 17.50 min 12 maj 2020. Motstånd 8.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

4 svar på 5000 m SkiErg på 17.50 min

 1. Michael Larsson skriver:

  Erik har du koll på vad s/m i displayen står för?

  • Erik Wickström skriver:

   Stroke per minutes. Alltså frekvensen.

   • Michael Larsson skriver:

    Ok. Tack! Är det så att man får en lägre frekvens när man drar snabbare? Noterar att du drar snabbare km 3 med lägre frekvens än t ex km 1. Beror det på att man får till tekniken och får ut mer kraft och i förlängningen längre sträcka per drag?

   • Erik Wickström skriver:

    Nja. Man kommer längre från skidtekniken med låg frekvens. När jag blir trött på SkiErg tenderar jag att sänka frekvensen och kompensera med kraft. Men är jag i bra form och pigg hela vägen håller jag uppe frekvensen och också farten.

Kommentarer är stängda.