5000 m SkiErg på 17.43 min (SkiErg-loppet är igång)

5000 m SkiErg på 17.43 min. Motstånd 8.

5000 m SkiErg på 17.43 min. Motstånd 8.

Näst bästa tiden på 4 år. Kul med bra form. 4,04 watt/kg i snitt. Motstånd 8. Jag tror hårt på att kunna avsluta starkt, men det var lite väl lugn öppning idag.

Denna vecka pågår det virtuella ”SkiErg-loppet”, med Niklas Bergh och min podcast Lagom Kondition som arrangör.

Betala 90 kr för att dra 5000 m SkiErg så fort du kan. Det är över 200 anmälda.

Jag började tjata om detta test för ett decennium sedan och fler och fler har hoppat på. Känns kul att det är någon form av standardtest på SkiErg idag.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

8 svar på 5000 m SkiErg på 17.43 min (SkiErg-loppet är igång)

 1. Erik skriver:

  Vafan ska man köra för motstånd? Upplever att 7 är det som fungerar bäst när jag kör gubbtempo men jag stumnar tidigare. Va skönt om det fanns krav vilket motstånd man skulle köra på i tävlingen…

  • Erik Wickström skriver:

   Motståndet är valfritt. Jag kör på 8:an för att jag brukar göra det vid test. De flesta kör snabbast på 10:an, även jag. Trots att det är tungt.

 2. Micke skriver:

  Hej! Grymt bra kört💪Tänkte fråga om du vet hur man kopplar ihop PM5 med Garmin Connecten ? För att kunna se kilometrar och puls på Connecten , om det går🤔 Ska köra loppet senare i veckan 😀

  • Erik Wickström skriver:

   Jag själv vet inte, men såg en adept i Wickström Coaching som hade gjort. Han lade upp en bild i vår interna Facebook-grupp. Såg snyggt ut. Scrolla runt lite i Garmins kanaler så kan du säkert klura ut det.

  • Mattias Skoog skriver:

   Koppla Concept2’s loggbook mot Garmin. För att få in passet i Concept2 loggbook bör du använda antingen appen Ergdata eller ännu hellre sök på Ergzone på Facebook för att gå med i deras grupp och få tillgång till deras app som är överlägsen!

 3. Jesper skriver:

  Hur många watt är 1:46.3/500m?

Kommentarer är stängda.