Ski Power och startplatser till Marcialonga

Racefox-värden rullskidor Kullarull. Attack, båltryck, frekvens, stabilitet, ski power.

Racefox-värden rullskidor Kullarull på 2:or. Flackt. Attack, båltryck, frekvens, stabilitet, ski power.

Nästa vecka uppmärksammar Racefox, som jag har ett samarbete med, deras värde “Ski Power”. Det är attacken (accelerationen i bålen neråt före stavarna träffar marken) gånger frekvensen. Det var visat sig korrelera med prestationsförmåga. Bilderna visar två tillfällen då jag har haft höga värden på rullskidor, samt ett tillfälle då jag körde 5000 m SkiErg med Racefox.

Jag upplever att båltrycket, men inte attacken, går ner vid trögare hjul. Värdena är lite högre på rullskidor än på snö.

Vinn startplatser till Marcialonga
Mät och dela din Ski Power under Racefox Summer Ski Power Week den 13-19 juli och vinn startplatser för dig och en kompis i vinterns Marcialonga.

Det är mitt i sommaren och den snöiga vintersäsongen kan kännas långt borta. Men nu är det dags att testa formen, på rullskidorna eller i stakmaskinen, och börja blicka framåt mot längdskidsäsongen. Ett event att se fram emot lite extra i vinter är det legendariska, italienska loppet Marcialonga som firar 50-årsjubileum när det går av stapeln den 31 januari.

Mät och dela din Ski Power på vår Facebook-sida den 13-19 juli och var med och tävla om startplatser för dig och en kompis i till Marcialonga i Italien den 31 januari.

Tävlingsvillkor:
1. Gör en Racefox Ski Tryout / Racefox stakningstest under perioden 13-19 juli. Du hittar “Stakningstest” under “Statustester” via “Träningsalternativ” i appen. Du behöver inte ha ett abonnemang för att göra detta test.
2. Gilla Racefox Facebooksida
3. Kommentera din Ski Power och tagga en kompis som du skulle vilja åka loppet med för att automatiskt vara med och tävla om startplatser för dig och en kompis i till Marcialonga.

Racefox-värden rullskidor stakning på Swenor-4:or 34 km med 137 i snittpuls.

Racefox-värden rullskidor stakning på Swenor-4:or 34 km med 137 i snittpuls. Bredaredsrundan, hyfsat kuperat.

Racefox på 5000 m SkiErg 9 maj 2019. Tid: 18.07 min. Attack, båltryck, frekvens, stabilitet och ski power.

Racefox på 5000 m SkiErg 9 maj 2019. Motstånd 8. Tid: 18.07 min. Attack, båltryck, frekvens, stabilitet och ski power.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.