Träning med Lager 157 Ski Team

Rullskidåkning med Lager 157 Ski Team mellan Kroken och Hössna

Rullskidåkning med Lager 157 Ski Team mellan Kroken och Hössna

Marcus Johansson och jag vid Lassalyckan i Ulricehamn efter avslutat rullskidpass

Marcus Johansson och jag vid Lassalyckan i Ulricehamn efter avslutat rullskidpass. Att fånga Marcus leendes på bild är inte alldeles enkelt, men här gick det.

I torsdags åkte jag ett rullskidpass med Lager 157 Ski Team, som var i Ulricehamn på läger. Jag passade på att lägga ut lite bilder och filmer på min Instagram Stories under passet. Då använde jag benen, annars stakade jag.

Jag brukar vara med dem på något pass varje år. När teamet var nytt och jag hade färre barn och företaget var mindre var jag t o m med på några läger, bl a i Delsbo och Båstad.

Lager 157 Ski Team redo för lägrets sista rullskidpass

Lager 157 Ski Team redo för lägrets sista rullskidpass

Augusti i år är lite lurig för mig eftersom Ida jobbar typ 60 procent och jag typ 40 procent. Ovanpå det ledighet för barnen följd av inskolning på dagis för Stig, en vecka på fritids för Maj innan hon börjar förskoleklass och tennisläger för Astrid i Sandared. Och en massa annat, både roliga grejer och grejer av det mer nödvändiga slaget. Och så på något sätt ska jag i det här genomföra hela Hemmavasan.

Lugnt pass
Det enda passet som passade in i mitt schema var ett 2 h lugnt återhämtningspass, teamets sista pass på lägret. Ida och barnen följde med till Ulricehamn och lekte och badade i Stureparken under tiden. Bra lekplats.

Det blev 18,1 km/h i snitt på Elpex-4:or. De andra hade likvärdigt rull. Flera i teamet skejtade eller använde benen när de åkte klassiskt. Det är svårt att utvärdera min form från detta pass. Teamet hade kört stenhård på morgonen (och dagarna före) och körde lugnt nu och det blev lugnt även för mig.

Ett lyft från 2014
Som vanligt jättekul att träna med dem! Det finns många härliga individer där och det är kul att grabbarna äntligen slog igenom i vintras. Som jag väntat. Det är en helt annan nivå på deras träning nu jämfört med när jag var med och körde med dem kring 2014.

Även om jag gillar alla i teamet så håller jag lite extra på Marcus Johansson. Vi var klubbkompisar tidigare och jag har följt hans resa från en medioker elitåkare till att han i vintras blev på pallen i två Visma Ski Classics-lopp. Oerhört glädjande.

Hössna. Enligt egen utsago lägret enda fikapaus.

Hössna. Enligt egen utsago lägret enda fikapaus. Mannen i vitt är ej en del av teamet.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

2 svar på Träning med Lager 157 Ski Team

  1. Mattias Skoog skriver:

    Håller också tummarna för Marcus. Tror många av 157:arna blir starka i vinter. Roligt att det går bra för ett så “öppet” team som syns mycket i sociala medier och delar med sig av träningspass både på rullskidor och SkiErg. Go podd också!

    Han i vitt tror jag är Jonathan Engström från Borås SK. Trea på SM i rullskidor (fristil) i helgen.

    • Erik Wickström skriver:

      Håller med! Och ja, det stämmer att det är Jonathan på bilden. Han ”slog igenom” i vintras tycker jag att man kan säga. Och nu så vitt jag vet hans första SM-medalj.

Kommentarer är stängda.