Alewalds och Niklas Bergh i Stockholm

Snö utanför Alewalds på Kungsgatan

Snö utanför Alewalds på Kungsgatan

Längdskidupptakt på Alewalds. Sportaffär.

Längdskidupptakt på Alewalds. Sportaffär.

Andreas Forneman till vänster om mig

Andreas Forneman till vänster om mig

Adept Karin Sjödin, som ska hålla i Wickström Coachings testdag på Bosön 10 okt

Adept Karin Sjödin, som ska hålla i Wickström Coachings testdag på Bosön 10 okt

Anders Engström, vd och ägare Alewalds.

Anders Engström, vd och ägare Alewalds.

Fredrik Erixon kom förbi. Trevligt. Som vanligt full med energi och som vanligt sen till ett möte.

Fredrik Erixon kom förbi. Trevligt. Som vanligt full med energi och som vanligt sen till ett möte.

I torsdags tog jag ett tidigt tåg till Stockholm. Vanligtvis lämnar jag barnen på skola och dagis varje dag, men Ida fixar det dagar jag är borta innan hon elcyklar till jobbet i stan drygt 7 km från Sjömarken.

Väl framme i hufvudstaden hängde jag på Alewalds från typ kl 11-19. På vägen dit såg jag en kameraperson och en reporter som mötte min blick. Det var tysk TV som frågade mig vad jag tyckte om den svenska coronastrategin. Jag försökte svara så bra som möjligt på min svengelska.

Rullskidor

Rullskidor

Generellt försöker jag säga mer än bara floskler när jag är med i media, även om det var ganska utmanade i det här fallet. Som journalist tycker jag det är mycket roligare när intervjuobjekt säger något mer än det självklara.

Sov hos Niklas
Alewalds hade längddagar med leverantörer på plats och bra priser på utrustning. Kul att träffa personalen på Alewalds, leverantörerna (hade bl a en trevlig lunch på tu man hand med Andreas Forneman på Vauhti) och kunderna i butiken. Jag gillar att folk kommer fram och pratar. Några adepter och några podlyssnare där ett par ville ta en selfie med mig. Alltid roligt.

Efter Alewalds åkte jag SL ut till Värmdö för att sova hos min podkollega Niklas Bergh som jag gör Lagom Kondition med. Direkt när jag kom fram gick jag ut och sprang 20 min (4.30-fart i lätt terräng på hårt underlag) eftersom jag inte hade tränat den dagen. Före jag hade några sjukdagar i början/mitten av aug hade jag tränat minst 20 min varje dag i ett halvår. Nu har jag börjat sviten igen och har tränat varje dag sedan 14 aug.

Sportdryck

Sportdryck

Skönt att springa i shorts, tischa och reflexväst kl 20.30 i slutet av september.

Hann hem till tennisen
Igår morse körde Niklas och jag ett pass på 25 min. Han på rullskidor (3:or) och jag springandes. 4.11 min/km i snitt (14,4 km/h), vilket inte är hellugnt men ändå prattempo för mig på ganska flack asfalt.

Jag fick åka hem ganska tidigt för att hinna hämta barnen och köra till tennishallen i Sandared. Astrid och Maj spelar i varsin grupp där kl 15. Jag spelade också tennis i Sandared när jag var liten, så det är  nostalgitripp att vara där.

Erik Wickström och Niklas Bergh från podcasten Lagom Kondition

Erik Wickström och Niklas Bergh från podcasten Lagom Kondition

Niklas Bergh från podcasten Lagom Kondition. Med SNS.

Niklas Bergh från podcasten Lagom Kondition. Med SNS.

Tjuvskejt på Niklas?

Tjuvskejt på Niklas?

Erik Wickström och Niklas Bergh från podcasten Lagom Kondition

Erik Wickström och Niklas Bergh från podcasten Lagom Kondition

Post löppass

Post löppass

Niklas Bergh synar sina rullskidor

Niklas Bergh synar sina rullskidor

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.