Fortsatt fin form

Förra veckan körde jag första egna träningspasset på torsdagen. Det var ett bra gäng som körde 6 st stakintervaller på knappt 3.30 min med nästan lika lång vila.

...med IK Sternarna Samuel Hahnsson och Sebastian Backlund.

IK Sternarna Samuel Hahnsson och Sebastian Backlund. Bild från förra året.

Snabbfört och hårda spår gjorde att det blev hög fart. Jag hade välvallade tävlingsskidor också. Det brukar jag ha nu när det närmar sig Vasaloppet. I december kör jag istället gärna på skidor som är sandpapprade på hela glidytan för mer motstånd.

På första intervallen stack Robert Malmgren iväg som skjuten ur en kanon och vann den intervallen. Resterande åkare nådde typ maxpuls på den intervallen. Sedan var det bara att överleva resten. Det känns som Robban är tillbaka efter en tung höst.

Jag kände mig i fantastisk form och kunde dra på som bara den och var först på resten av intervallerna. Jag brukar annars aldrig “vinna” den typen av pass. Jag brukar ligga lite efter på intervallpass för att sedan prestera bra på loppen.

Nu höll jag Robban, Samuel Hahnsson (han utmanade mest), Simon Grenlöv, Sebastian Backlund och Henrik Litzell bakom mig.

Kul att Samuel och Sebastian satsar för fullt och kommer till Borås från Göteborg för att träna.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.