Okej i 4.30-fart, väldigt jobbigt i 3.30-fart

Barnvagnslöpning

Barnvagnslöpning

Jag är inte i lika bra slag som förra året, då jag var i mitt livs form i löpning, rullskidor, SkiErg och styrka. Nu är formen okej, men det är skillnad.

När jag springer, vilket jag gör ganska mycket nu, känns 4.30-fart ledigt. Som t ex igår med barnvagn runt Pickesjön. Men så fort farten går ner mot 3.30 min/km (utan barnvagn) så blir alldeles för jobbigt.

Förra året tänkte jag att sub 2.30 på maran skulle vara möjligt, vilket motsvarar 3.33 min/km-fart. I år känner jag att jag kommer att behöva kämpa rejält för att kunna lösa 3.45-fart. Jag sprang precis en mil platt asfalt i den farten och det kändes inte som jag skulle fixa 3 mil till.

Jag får se vad jag sätter för mål till Stockholm Marathon i oktober.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.