Bra med påskträning i Vejbystrand

Tack vare skidutmaningen med Jonas Colting tränade jag hela 45 timmar i mars, vilket är riktigt bra för att vara mig. Nu när vi går in i perioden “början av april till efter semestern” brukar det vara drygt fyra månader med betydligt lugnare på jobbet för min del. Då kommer jag att försöka träna lite mer.

Förra veckan blev det nästan 12 timmar, så det satt fint. Målet är att ligga på ca 10 timmar i veckan de veckor jag är frisk och hel.

Cykelpremiär
Vi var i Skåne tors-sön i påsk så jag passade på att göra landsvägspremiär. Två turer blev det, en med Anders Svahn och en med Susanne och Adam Stenman. Och så en rullskidtur på Hallandsåsen med Rickard Bergengren och en löptur på egen hand.

Det mesta kändes bra, framförallt rullskidåkningen. 18,0 km/h på Elpex-4:or i drygt 2 h utan att förta mig denna vecka med rullskidpremiär några dagar tidigare.

I löpningen däremot ligger jag efter. Nu sprang jag årets längsta löppass, knappt 15 km, och höll 4.20 min/km i ganska flack terräng och mestadels asfalt. På slutet, och framförallt dagen efter, var jag rejält sliten i benen. Så ska det inte vara på ett sådant pass.

För någon vecka sedan kom jag på att jag är anmäld till Stockholm Marathon 4 juni. Det hade jag glömt. Före det är det Wings for Life World Run 8 maj kl 13.00, där vi kommer att springa vid Byttorpssjön.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

2 svar på Bra med påskträning i Vejbystrand

  1. Stefan skriver:

    Fashion bor inte i Skåne nej 😉

Kommentarer är stängda.