Hörby Marknadslopp i morgon

Karta Hörby Marknadslopp. Mest ganska flacka grusvägar, men också några kilometer med asfalt och några med stig.

Karta Hörby Marknadslopp. Mest ganska flacka grusvägar, men också några kilometer med asfalt och några med stig.

I morgon ska jag springa Hörby Marknadslopp 12,6 km. Jag har tidigare sprungit 2004, 2005 och 2019.

2004 var min Alaska-kompis Michael Wilkinson med. Han fick bryta. Det var varmt och han hade cyklat 2 h när jag skejtade på rullskidor på förmiddagen samma dag. Vad jag inte tänkte på var att han inte brukade träna.

Minns också att jag andra gången slog en ganska mycket äldre Kjell-Erik Ståhl. Pappa pekade på honom. Jag varken kände igen honom eller visste vem det var då (tidigare svensk rekordhållare på marathon).

Ett minne från 2005 var också att en kille med Göteborgs blåvita tröja sprang iväg fort i starten. Jag trodde det var en fotbollsspelare som skulle stila, men när han inte saktat ner efter ett par kilometer insåg jag att det var en stark löpare. Jag nådde honom aldrig och var 21 s efter i mål. Det visade sig vara en orienterare som tillhört landslaget, Fredrik Löwegren.

2019 sprang jag inte lika bra, men då var det första löptävling det året och de två föregående åren hade jag sprungit ganska lite. Då åkte jag dit med min syster Ellen och det var en trevlig utflykt från Vejbystrand där vi är ca en månad varje sommar.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.