Polar Pacer Pro vs Vantage vs Vantage 2

Polar Pacer Pro: Foto: Polar.

Polar Pacer Pro: Foto: Polar.

Hej, Erik! Såg på Strava att du bytt från vantage v till polar pacer pro? Varför bytte du och varför landade valet på just pacer pro? Kan det vara så att du vill gärna behålla statistiken i Polar Flow? Det är ngt jag uppskattar, inte minst att jämföra träningstid men också tid i zon mellan olika tidsperioder.

Idag fick jag kommentaren ovan på ett tidigare blogginlägg. Så här blev svaret:

Jag har pga mitt jobb som pryltestare/bloggare/poddare genom åren testat många pulsklockor av olika märken, men har de senaste åren hållit mig till Polar (smidigt att slippa byta digital träningsdagbok).

Deras flaggskepp från typ 2015-2020, som hette V800, tyckte jag var en riktigt bra klocka. Sedan hade jag Vantage i ett par år, men jag var inte nöjd med exaktheten i GPS:en.

Jag upplyste Polar om det och de ville att jag skulle testa en annan klocka. Jag trodde de skulle skicka Vantage 2, men istället blev det Polar Pacer Pro. Först var jag skeptiskt, inte minst för att den kostar 3000 kr jämfört med 5000 kr för Vantage 2. Men efter att ha sett en fin jämförelse här tändes hoppet.

GPS Polar Vantage V vs Polar Pacer Pro. Detta är Pacer Pro.

GPS Polar Vantage V vs Polar Pacer Pro. Detta är Pacer Pro.

Och efter någon månads användning är jag riktigt nöjd. Den har det som Vantage har (förutom genväg till alarm, vilket är lite synd då jag använder det ganska ofta pga sällan mobiltelefon i sovrummet) och i jämförelser med en klocka på varje arm har jag märkt att GPS:en är klart bättre i Polar Pacer Pro.

Den har ingen touch screen, men det ser jag snarare som positivt (jag önskar också att den inte hade haft funktionen med pulsmätning vid handleden).

GPS Polar Vantage V vs Polar Pacer Pro. Detta är Vantage V.

GPS Polar Vantage V vs Polar Pacer Pro. Detta är Vantage V.

Något jag stör mig ganska mycket på med Polar Pacer Pro och Vantage (det kan vara annorlunda på Vantage 2) är att man enbart får tre mätvärden när man tar mellantider: Varvtid, totaltid och antal varv. Jag skulle vilja ha snittpuls, snittfart etc också som det var med Polar V800. Även om man kan se det efteråt vill jag se det under själva intervallpasset.

Gällande Polar vs Garmin, Suunto, Coros etc så vet jag inte riktigt. Många föredrar ju Garmin. Jag tror säkert de gör lika bra eller bättre modeller än Polar, men jag gillar överlag Polarklockorna och träningsdagboken Polar Flow är ganska bra (där har jag sett en del begränsningar med Garmin Connect när man vill titta på t ex statistik i olika träningsformer mellan olika månader olika år). Dessutom har jag som sagt flera års data hos Polar.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

2 svar på Polar Pacer Pro vs Vantage vs Vantage 2

 1. Peter Ask skriver:

  Jag använde min V800 ända till i höstas, jag tyckte att den hade allt jag behövde. Tyvärr blev batteriet sämre och sämre, och till slut höll det bara en timme i kyla. Jag kollade det här med batteribyte med Polar, och de kunde byta batteri för 2000 kr. Hm, i dessa tider när hållbarhet borde vara ett ledord känns det minst sagt uselt att inte kunna erbjuda ett batteribyte till ett vettigt pris. Själva klockan fungerade ju hur bra som helst.

  Det blev en ny Vantage V2 istället, men jag är inte speciellt imponerad. Pekskärm känns inte meningsfullt. Tvärt om, man kommer lätt åt den av misstag när man ska rätta till handskarna elle något sådant. Tycker också att det var bättre kontraster på skärmen på V800, en viktig faktor när man blir gammal och skumögd. Sämre data för varvtider, och det där surret när man glömt slå igång klockan, kan man få fram det? Heart touch för att tända displayen tyckte jag var perfekt i mörker, det finns inte längre. Hm, hade gärna haft kvar min V800 istället.

  Peter

  • Erik Wickström skriver:

   Ja, jag kan hålla med i det du skriver. Sådana som gillar träning uppskattar de detaljer du nämner. V800 var på många sett en bättre klocka än Vantage (och uppbarligen även Vantage 2, som jag själv inte testat). Tyvärr tror jag många tillverkare fokuserar på “meningslösa” funktioner som touch screen, handledsmätare etc och glömmer bort smarta detaljer för någon som gillar att få bra data under träningspass.

Kommentarer är stängda.