Spårstatus längdskidspåren i Åre

Längdskidåkning i Åre. Östersundsposten.

Längdskidåkning i Åre. Östersundsposten.

Spårstatus Åre. SVT Jämtland.

Spårstatus Åre. SVT Jämtland.

Längdskidspåren i Åre är stängda. Eftersom det är gott om snö i terrängen är det inte vädret och snömängden det är fel på, utan underarbetet och spårprepareringen som helt enkelt inte håller måttet.

I Skistars app skyller de på snömängden. När SVT Jämtland intervjuad mig mellan alpinåken i Ullådalen igår sade jag att Skistar istället borde skriva “Längdskidspåren är stängda pga dåligt grundarbete”.

När Östersundsposten intervjuade mig sade jag bl a så här:

– Stefan Sjöstrand [Skistars vd] skyller på knapert med snö och regn, men då är min fråga till honom: Varför lyckas Borås skapa så oändligt mycket bättre spår, vi har oftast betydligt sämre väderförhållanden?, frågar sig Erik Wickström.

– I Åremått mätt är det ganska lite snö i terrängen, men i Boråsmått mätt är det mycket snö. Hade vi haft så här mycket natursnö i Borås kommun hade vi haft väldigt fina spår på minst fem anläggningar. Det som gör mig så fruktansvärt irriterad är att det skylls på väder och snömängd, men det är inte det som är problemet – det är det dåliga grundjobbet som är problemet.

– Om Skistar tar betalt för åkning, kallar det för cross-country-arenor där man ”kan njuta av längdskidåkning” och skyller dåliga spår på vädret så har man mycket jobb att göra.

Jag tänker driva den frågan tills Skistar antingen förbättrar sina längdspår eller är mer ärliga i sin kommunikation kring skidspåren.

Tack för all positiv feedback jag fått från lokala Årebor som tjatat på Skistar i åratal. Kanske den här uppmärksamheten i media kan få dem på nya tankar.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.