Taggad för skidsäsongen 2023/2024

Skejtintervaller förra veckan. Där bak Thiberg och Österlund som stakade.

Skejtintervaller förra veckan. Där bak Thiberg och Österlund som stakade.

Sällan har jag varit så taggad för nästa skidsäsong redan i april månad. 99:e-platsen i Vasaloppet var en påminnelse om att det är dags att steppa upp.

Perioden från mitten av april till mitten av augusti brukar vara lite lugnare för mig jobbmässigt. Det jag främst gör nu är att arbete med det i löpande i coachingen samt att planera in vinterns läger etc. Samt arbetet med podden. Det är inte som mitt i vintern då det är full gas på alla håll.

Två veckor i rad med 10 h
Jag gjorde ett litet avstamp i träningen måndag 3 april. De två första veckorna har jag tränat 10 timmar och det är tanken att fortsätta med det. Nyckeln kommer bli kontinuitet samt att alltid få in de högintensiva passen samt styrkepassen. Funkar det och jag håller mig någorlunda frisk är planen att det successivt blir mer skidlikt.

I höst lär jag inte kunna hålla 10 timmar i veckan, men det finns god möjligheter under vår och sommar.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.