Intervju angående Nordenskiöldsloppet

Racefox-rapport Nordenskiöldsloppet 2017

Racefox-rapport Nordenskiöldsloppet 2017. Det man bl a kan se här var att jag hade 49 i snittfrekvens (jag tror det är normaliserat, dvs det skippar nedförsbackar). Jag tror jag har haft ca 55 på seedningslopp och 53 i Vasaloppet.

Nyligen blev Andreas Nygaard, Ingrid Hellberg och jag intervjuade om Nordenskiöldsloppet på RaceIDs hemsida. Där säger jag bl a så här:

Mest minnesvärda var nog när jag var så trött efter 13 mil. Jag hade ätit och druckit för lite och så kom jag till en kontroll. Så frågar de: vad vill du ha? Så sa jag: ALLT! Drog i mig bullar, sportdryck, geler och sportsbars. Då fick jag väldigt mycket mer energi. Det är viktigt att äta och dricka hela tiden. Mycket mer än man tror! Det är ingen som kommer i mål och tänker: “Jag fick i mig för mycket energi idag”. Grejen är att intensiteten är ganska låg. När du kör så långt som 22 mil så kör du ganska långsamt. Man ska öva på att äta och dricka mycket – framförallt äta mycket.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.