Fortsatt bra med träning

Mer rullskidor nu än samma tid förra året.

Mer rullskidor nu än samma tid förra året.

Läggningslöpning. Sprang till typ SP och vände igår. Pappa hade varit hos oss så vi slog följe när han cyklade hem.

Läggningslöpning. Sprang till typ SP och vände igår. Pappa hade varit hos oss så vi slog följe när han cyklade hem.

Jag tycker träningen fortsatt går fint och formen känns bra.

I år har jag tränat mer strukturerat än på många år och det känns som det har givit effekt.

Jag försöker träna 10 timmar per vecka. Ibland går det inte, men ganska ofta. Sedan i början av maj har jag (peppar, peppar) faktiskt inte haft en enda sjukdag. Personligt rekord sedan jag blev pappa för första gången skulle jag tro.

De två senaste högintensiva passen har varit:

  • Segmentjakt i Sjömarken. Letade upp några segment hemma i skogarna och sprang i stort sett det jag hade på alla. Totalt ca 30 min hårdkörning.
  • Intervaller i Tosserydsbacken med Johan Österlund. 4 st långa intervaller i en av Borås bästa (kanske den bästa) rullskidbackar. 11.14-11.11-11.08-10.58 min. Billackeringen till sista M-skylten före GIF-stugan. Gamla Swenor-4:or. Maxade inte ur helt (moget/tråkmåns).

Sedan i början av september har Stig börjat vilja åka löpvagn igen, efter typ 9 månaders paus. Så det blir läggningslöpning lite då och då nu också.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.