Träningstävling på klassiska tävlingsrullskidor

Nu är min halvhjärtade semester definitivt över. Det närmar sig manusstopp för nästa nummer av Vasalöparen och då kan arbetsdagarna både bli 12 och 14 timmar långa. Det ska skrivas, fotas, e-postas, ringas, korrekturläsas andra texter, diskutera var annonser ska sitta och testas prylar. Naturligtvis görs arbetet kontinuerligt, men det hopar sig alltid i slutet. Och så tänker man att ”nästa ska det inte hända” och så händer det igen. Knasigt. Nåväl, det är roligt, intressant och lärorikt arbete.

Dags för start. Polon och jag åkte vilse så jag kom dit när de andra stod på startlinjen. Jag blev trots allt gentilt tilldelad 7 min uppvärmning. Bilden är olagligt stulen av Martin Eckervad.

Igår var jag i Jönköping och åkte en träningstävling på rullskidor. Det var Ski Team Syd genom skidsveriges eldsjälskung Martin Eckervad som höll i det opretentiösa, men mycket välorganiserade racet. Vi körde en 8 km lång bana från Huskvarna mot Gränna med mål på en höjd nära Kaxholmen. 14 heta åkare gavs sig iväg och det blev en riktig junis-start=20-åringarna i Ski Team Syd totalmaxade första hundra metrarna, men sedan lugnade det ner sig lite. Efter 7 km stakning var det var jag, Emil Ekman och Marcus Johansson kvar, men när vi sedan skulle börja diagonala 1 km uppför försvann mina krafter och jag tappade megamycket.

Klicka här för resultat

Jag kom i mål trea, men nöjd med att ha hängt med 7/8 av loppet. Marcus Johansson ”pallade” (blev 3:a) i världscupens 20-årsklass förra helgen, så det var bra motstånd. Efter loppet åkte vi bil tillbaka till starten och körde igen, men andra gången tog det 22 min istället för 20 min i regnet. Bra i alla fall att testa klassiska tävingsskidor inför Aleloppet 14 aug och Alliansloppet 28 aug.

Denna vecka blir träningen lidande av allt jobb, men jag ska i alla fall försöka få till några simpass i Såken i våtdräkten. Den har vilat hela sommaren. Våtdräkten alltså, sjön har inte vilat. Jag ska lära mig crawla bra någon gång, jag skulle gärna genomföra en ironman innan sista vilan.

Jag ska också fortsätta med min löpdos på 45 min tre gånger per vecka. Hälsenan blir bättre och gör inte ont, men den är inte helt bra.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Löpning, Rullskidor, Simning. Bokmärk permalänken.