Hovfjällsrace och dubbelt virus

I torsdags morse sade Torsbygrabben Rasmus Blom “Idag ska vi åka Hovfjällsrace, ska ni med?”. “Ja, det ska vi, svarade Emil och jag unisont”.

Hovfjällsracet är en 7,4 km lång testtävling på rullskidor som man kör med 2:or, träningshjul. Jag hade 3:or (tröghjul) fram, men det som avgör rullmotståndet är vad som sitter där bak. Torsby skidgymnasium kör backen regelbundet och Thobias Fredriksson har maxat uppför fjället (total stigning 390 meter) över 100 gånger. Landslaget körde i somras med följande resultatlista:

1. Marcus Hellner, 23.59
2. Mats Larsson, 24.53
3. Anders Södergren, 25.00
4. Daniel Richardsson, 25.01
5. Johan Olsson, 25.07
6. Teodor Pettersson, 26.06
7. Martin Larsson (Arvika), 26.37
8. Emil Jönsson, 26.50
9. Jens Eriksson, 26.57
10. Robin Bryntesson, 27.37
11. Jesper Modin, 27.38.

Så här såg vår resultatlista ut i Hovfjällsracet:
25.15 min: Patrik Johansson
25.35 min: Bill Impola
26.19 min: Johan Martinsson
27.29 min Rasmus Blom
28.08 min Erik Wickström
30.55 min Emil Ekman

Vi var lite trötta i armarna efter de klassiska intervallerna i tunneln dagen innan, men jag tyckte i alla fall det var roligt att pröva på fanskapet. Som tur var är Kallas pers 1 min sämre än min tid. De fyra pågarna vi åkte med har alla stannat kvar i metropolen Torsby efter skidgymnasiet. Det är verkligen kul att se hur bra sammanhållning de har och hur hårt de satsar på sin idrott. Vi fick hjälp av deras gamla tränare som skjutsade ner oss med buss. Han brinner fortfarande för sin gamla adepter.

Igår fick jag virus på min dator som upptog ungefär 10 timmar av hängda program, nedladdade antivirusprogram, felsäkra lägen och formattering av hårdiskar. Idag hade smittan spridit sig till min hals så det blev ingen träning idag. Känns lite surt att bli sjuk nu eftersom jag är inne i en hård vecka och motivationen är på topp. Som tur är känner jag mig frisk så med lite vilja går det lilla halsontet bort inom kort. Vill ändå ta det säkra före det osäkra.

Det är inte svårt att hitta inspiration bland en massa elitåkare. Dessutom är återhämtningen på topp när man är borta. Man slipper lite måsten och jag kopplar alltid av mycket bättre på bortaplan. Det har blivit än mer tydligt då kontoret och hemmet ligger under samma tak.

Martin och Jochen joinade mig och Emil idag så det blev en härlig grabbkväll. Om det känns bättre i morgon kör jag lite lätt träning igen.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Rullskidor, Skidor. Bokmärk permalänken.