20h-vecka och armbågsont

Äntligen en fantastisk träningsvecka. Det är måndag och vilodagen känns extra skön efter 20 loggade timmar förra veckan. Det blev två maxstyrkepass, ett cykelpass och resten rullskidor och löpning. Tre av passen var A3 (kvalitet):

– Torsdag: 3 varv K på Kransmossens rullskidbana (4,84 km) på tid. Jag hade 36.14 min och var bara några sekunder ifrån mina allra bästa tider, trots att det är i slutet av september, då asfalten inte går lika fort som en het sommardag i juli. Så bra har jag nog aldrig kört, så lyckan var total. Dessutom var vi 7 st glada pågar inkl Anton Järnberg och Markus Jönsson som åkte. Anton och Markus tampades om segern och var långt före mig, men det skiter jag i. Jag åkte enormt bra mot vad jag brukar göra så jag var jättenöjd ändå.

Sista metrarna på Visttestet. Det jobbigaste som denna jord kan erbjuda.

– Lördag: Visttest med Ski Team Syd. En brutalt jobbig träningstävling i löpning som vi körde på skidgymnasiet. Banan går upp och ner i terrängen vid Ulricehamns slalombacke och stiger totalt 285 m. Avslutningen är 100 höjdmeter rakt uppför liftrännan. Jag tog ut mig fullständigt, har nog inte varit så flåsig och mjölksyrafylld på 10 år (då jag senast sprang Visttest). Efter testet gick vi skidgång fyra gånger uppför backen. Det var mitt första skidgångspass sedan 2005. Det behövs, för jag har tappat lite i uppförs- och nedförslöpning. Det syns tydligt i resultatlistan från testet, där jag antagligen skulle varit klart först om det varit ett 10 km gatlopp.

Resultat Visttest (individuell start, 1 min mellanrum):
1:a David Siebers 19.38 min
2:a Marcus Johansson 19.41 min
3:a Erik Wickström 19.42 min
4:a Emil Ekman 22.28 min
5:a Jesper Brofjärd 24.58 min

Coach Linus säger åt mig att höja blicken och ta i mer med armarna när jag går skidgång. Helt ovärdeligt med en tränare som skriker på en.

Coach Linus säger åt mig att höja blicken och ta i mer med armarna när jag går skidgång. Helt ovärdeligt med en tränare som skriker på en.

– Söndag: 3 st 13 min-intervaller skejt uppför. Ski Team Syd hade bjudit in mig och Markus Jönsson till deras helgläger i Ulricehamn och det är så förbannat kul, inspirerande och nyttigt att träna med andra. Det är verkligen värt att åka 3,5 mil enkel väg i bil för att då och då få lite sparring. Vi åkte från Skotteksgården till golfbanan i Ulricehamn med trögshjul och jag och Markus var en bra bit före de andra. Skejt uppför är verkligen min grej och det var kul att växeldra med elit-Markus i totalt 40 min uppför.

Tyvärr blev det lite för mycket stakning för min armbåge denna vecka och den gjorde lite ont de två sista passen. Överbelastning i armbågen är ett nemesis för många skidåkare och nu ska jag äta voltaren till kaffet istället för kanelbullar i en vecka. Och undvika stakning.

Bilderna är tagna av Martin Eckervad, ledare i Ski Team Syd. Klicka på dem som växer de.

Marcus Johansson, yngling från Ulricehamn som kommer att bli hur bra som helst i vinter i Ulricehamns IFs färger.

Marcus Johansson, yngling från Ulricehamn som kommer att bli hur bra som helst i vinter i Ulricehamns IFs färger.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Löpning, Rullskidor. Bokmärk permalänken.

5 svar på 20h-vecka och armbågsont

 1. Löwet skriver:

  Låter gött med mycket träning. Är i Borås nästa måndag em har du tid med ett stakpass i Gässlösabacken då?

 2. Erik Wickström skriver:

  Skulle varit skitkul med en batalj i Gässlösabacken. Jag är dock i Ramsau 3-10 okt så vi får skjuta på det. Jag är lite nervös att möta dig efter ditt fina Kretslopp. Tack igen för styrketipsen , chinsen går bättre och bättre!

  • Löwet skriver:

   Låter gött med Ramsau, vi får spara träningspasset till en annan gång. Framförallt till vintern då jag börjar jobba igen i Borås efter pågående pappaledighet.

 3. Fredrik Swahn skriver:

  Hyfsat tight topp-3 där i ert backrace! Du, jag har testat stakergometer på gymmet för första gången, en Concept-2. Om man gör 2.00-1.56-1.50 på tre femhundringar med tre minuter aktiv vila, har du någon kommentar till det? Eller ännu hellre får du kontra med nåt pass du kört så har jag något att jobba på. Jag har svällt (ej svält) nåt sjukt av all simning och löp/cykel-abstinens, närmare 80 än 75 nu… Härligt att se att du är i full gång och verkar göra fina löpresultat. Förväntar mig dock ännu bättre, sub-33 åtminstone, om du fortsätter att vara hel och träna bra. Kramizzar!

  • Erik Wickström skriver:

   Roiligt att höra från dig Fredrik! Kul att du börjar bli tjock, jag själv har också fått förstora livremmen ett par centimeter senaste året.

   Om du menar Concept 2 Ski-ergo med 2 st rep kopplade till en fläkt som sitter ganska högt som man drar ner har vi samma maskin på gymmet i Borås. Jag körde 5 st 1000 m-intervaller med 1 min ståvila för några månader sedan. Då hade jag 3.38 per intervall, så om det är samma maskin så har du lite att jobba på.

   Du får jobba på den så jobbar jag på sub 33. Krya på skadan så du slipper klor och fluor. Jag hoppas på en Hågadalsrunda i rehab-fart i samband med mitt nästa Stockholmsmöte. /Kramar i mazzor

Kommentarer är stängda.