2:a bland svenskarna i Vintertriathlon-EM

Månaden mars i nästa herrkalender?

Månaden mars i nästa herrkalender?

Efter 1 h 20 min av skyhög puls och alldeles för mycket adrenalin i nedförsbackarna kom jag i mål med blodsmak i munnen. Det var verkligen jätteroligt att tävla i vintertriathlon, fler borde ta chansen! Andreas Svanebo blev 2:a i EM och bäste svensk. Jag kom betydligt längre ner i resultatlistan (som jag ännu inte sett), men eftersom jag var 2:a bland svenskarna får jag med största sannolikhet åka stafett i morgon.

Löpningen
På grund av min onda sätesmuskeln har jag bara kunnat träna totalt ett intervallpass sedan i oktober, så jag var en bit ifrån min normala löpform. Jag låg långt efter täten efter 6 km, men placeringsmässigt var det helt OK. Det gick tungt att springa i snön, eftersom Östersund fick 5 cm nysnö under natten.

 

På väg ut för 10 km MTB i snömodd.

På väg ut för 10 km MTB i snömodd.

Cyklingen
I min sämsta disciplin blev jag rejält ifrånkörd. MTB-träning behövs! Här tappade mycket tid och många placeringar. Det var 4 varv på 2,5 km och en gång per varv behövde jag kliva av cykeln. Annars satt jag på (och satt ned) hela vägen. Lite luft i däcken och dämparna stela. Aluminumhojjen från Örjan Sandler fungerade perfekt.

Skidåkningen
Jag råkade kliva av cykeln för sent, och därför fick jag stå i “penalty box:en” i 15 s (eller snarare 25 s) efter 1 av 3 varv på skidåkningen. Men i övrigt gick en bra och kunde kapa en del placeringar. Jag körde med klassiska skor för att bytet skulle gå snabbare. Det gick bra, men det var lite vingligt i några nedförsbackarna. Skidorna gled mycket fint. Jag åkte på Fischer Carbonlite från Ski and Run i Göteborg med LF6 + varmt högfluorpulver som den mycket duktige vallaren Bengt Rytty blandat ihop.

Kläder:
Allt var landslagkläder från Newline. Fodrade tights nedtill. Underställtröja + kortärmad cykeltröja + armvärmare på överkroppen. Halvtjocka handskar. Detta var lagom för hela racet i -2C.

Stort, stort tack till Martin Josefsson som stod för grymt bra service och tog fina bilder. Nu ska jag ut och coacha honom. Han kör i age group.


Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Cykel, Löpning, Skidor och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på 2:a bland svenskarna i Vintertriathlon-EM

  1. Johan skriver:

    Jättefin insats Erik, grattis!

  2. Mattias skriver:

    Fan du är ju grym

  3. JOHN skriver:

    Stort grattis till en oerhört fin prestation! 🙂

Kommentarer är stängda.