EM i vintertriathlon väntar

Jag har som en av tio blivit nominerad till Sveriges bästa hälso/träningsblogg. Om ni tycker det jag skriver här är läsvärt får ni gärna skänka er röst via denna länk: http://www.facebook.com/Bodystore.com?sk=app_201143516562748

Sprid gärna detta via mejl, Facebook och fax så får ni eventuellt en kram eller två nästa gång vi ses.

Visst är det härligt med narcissism!

Vintertriathlon i Länstidningen i Östersund.

Vintertriathlon i Länstidningen i Östersund.

Laddad för race
Martin J och jag sitter på Scandic Hotell i Östersund och mumsar frukost. Martin är lite mer offensiv på wienerbröden jämfört med mig. Jag är mest nervös inför morgondagen, då jag ska köra i landslagskläder vid EM i Vintertriathlon. Så här körs loppet:

 • 6 km löpning
 • 10 km MTB
 • 8 km skejt

Jag har bara tränat ca 1 mil löpning och 45 min testcykel per vecka denna vinter, men skejta vet jag att jag kan. Springa tror jag också funkar fint av gammal vana.

Martin J med sin tredje frukosttallrik. Jag tror inte han får så mycket mat hemma.

Martin J med sin tredje frukosttallrik. Jag tror inte han får så mycket mat hemma.

Akilleshälarna är MTB och växlingarna. Mitt livs enda MTB-pass var CykelVasan 2009. Jag är hyfsad på landsväg och tempo, men de tekniska momenten i backar och svängar på snö kommer att bli en utmaning i morgon. Jag har fått låna en fin cykel av Örjan Sandler: OS-brons i skridskor och veteranelit i triathlon, löpning, cykel och skidåkning. Han är 67 år och tränar 800 timmar om året. Framförallt är han en av Östersunds absolut snällaste farbröder.

Snart ska Martin J, jag och Örjan upp till skidstadion för att träna MTB och nöta växlingar. Jag tränade även växlingar i onsdags på Borås Skidstadion med assistans av världsmästaren Andreas Svanebo via telefon. Huvudet är fortfarande lite motigt efter nattågsresan. Vi fick ingen liggvagn, så det blev till att sova sina åtta timmar i en stol med stödtrumpor istället. Turligt nog var tåget drygt 2 timmar försenat, så vi fick sova lite längre.

Jag startar kl. 10.00 i morgon i elit, Martin J startar kl. 14.00 i age group. Blir jag topp tre bland svenskarna (mot bl a Andreas Svanebo och Gustaf Berglund) får jag köra stafett på söndag. Följ tävlingarna här.

18.20 min på 5000 m SkiErg. Snabbare första och sista 1000 m, annars jämn fart.

18.20 min på 5000 m SkiErg. Snabbare första och sista 1000 m, annars jämn fart.

5000 m SkiErg
Det har blivit korta och hårda pass i veckan. I onsdags testade jag att köra 5000 m på tid på SkiErg. Svettigt var det med 86 % i medelpuls och 94 % i maxpuls. Tiden blev 18.20 min på motstånd 7, så jag lyckades slå Rickard Bergengrens pers. Känns bra, eftersom han är i Kina i total frånvaro av stakmaskiner.

Framåt i bassängen
Martin J och jag har bjudit in Jonas Colting till simpassen. Han fungerar lite som tekniktränare och slavdrivare. Jonas tvingar oss till mindre vila mellan intervallerna och vi får inte längre simma bröstsim på uppvärmning. Igår var jag helt slut efter 3500 m crawl. Riktigt bra träning för skidåkare. Jag lyckades sänka rekordsnittet på 100 m-intervaller till 1.41 min. Fortfarande inte bra, men det går framåt. Martin J tog ett rejält kliv framåt och snittade 1.33 min.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Cykel, Löpning, Simning, Skidor, Styrka. Bokmärk permalänken.

5 svar på EM i vintertriathlon väntar

 1. skidgurra skriver:

  gott att höra!! kör hårt båda två!! här blir d skogsarbete nu, igår snittade jag 133 på förmidagens första 4h.. :o)

 2. aleandrowest skriver:

  Kör hårt man! Tror på framgång:)

 3. haha här blir det sannerligen ingen skierg träning, det närmaste jag har kommit är en armcykelmaskin… Den känns oxå! Men inte riktigt på samma sätt… jag tror att du kommer göra ner mot 18 min inom kort.. Go hard!

 4. Pingback: Rickard Bergengren - Sverige » Rickard Bergengren

Kommentarer är stängda.