Berg, Amaroneviner och gondoler väntar i Italien

Amarone classico vigneti di Osan

Amarone classico vigneti di Osan

I eftermiddag åker Ida och jag från Göteborg City Airport till Bergamo utanför Milano för en powerweekend. Vi har sett fram emot resan flera månader och så här ser programmet ut:
Torsdag kväll – Hyrbil till ett berg och tälta
Fredag – Vandra en sväng och sedan titta på bergsetapp av Giro de Italia, tälta
Lördag – Gå runt bland vingårdarna i Valpolicella och dricka magiska Amaroneviner, övernatta på vingård
Söndag – Åka gondol i Venedig
Måndag – Åka hem mitt på dagen

För två år sedan gjorde vi en likande resa till Andorra för att titta på Tour de France. Ida och jag har fortfarande aldrig sett Touren eller Girot på TV (ledsen Roberto), cykel ska upplevas på plats!

För två år sedan gjorde vi en likande resa till Andorra för att titta på Tour de France. Ida och jag har fortfarande aldrig sett Touren eller Girot på TV (ledsen Roberto Vacchi), cykel ska upplevas på plats!

Jag var riktigt sugen på att ta med rullskidorna (eller Skike, som har broms), och köra uppför bergspassen. Men Ryan Air tog 800 kr för stavfodralet, lika mycket som för biljetten t o r, så jag snålade. Jag tar istället med träningsslangarna Train Station och kör ett pass. Resten av dagarna vilar jag, det har trots allt blivit bra träning hittills i veckan:

Måndag:
Pass 1: 5000 m test Skierg på motstånd 7
Pass 2: 20 min bålstyrka utan vikter + 25 min styrka med tunga vikter
Pass 3: Rullskidsintervaller skejt 6 * 4 min, 4 min vila i soptippsbacken

Tisdag:
Pass 1: 2000 m simning crawl med blandade intervaller
Pass 2: Rullskidsintervaller stakning 4 * 5 min, 4 min vila i soptippsbacken

Onsdag:
Pass 1: 2000 m simning crawl och bröstsim lugnt
Pass 2: 1,5 h cykel med ett 30 min-drag på högsta växeln för att träna styrka

Torsdag:
Pass 1: Rullskidsintervaller klassiskt 4 * 5 min, 4 min vila i soptippsbacken
Pass 2: 45 min styrka (planerat)

Martin Josefsson simmar bra och kommer att bli farlig i Kalmar i augusti.

Martin Josefsson simmar bra och kommer att bli farlig i Kalmar i augusti.

Det kan låta som mycket träning, men eftersom jag har kört med kort upp- och nedvärmning är den totala träningstiden bara ca 7,5 timme inklusive styrka. Första passet kör jag oftast 7-8 på morgonen, så med detta schema är det inga problem att både jobba heltid och torktumla ett par maskiner 60-gradig kulörtvätt.

Jag har fått mycket trevligt träningssällskap i veckan: Jonas Colting har både varit med på cykeln och i baljan (en av få gånger han går upp innan 09.00); Martin Josefsson tränar jag väldigt ofta med; Per Löwendal är min nya rullskidsintervallkompis som gör att vi båda flåsar ordentligt, både i skejt och klassiskt; Mattias “Z” Carlzon börjar komma igång med rullskidåkningen efter att ha opererat handen.

Fotnötter:
– Det står tid i minuter på rullskidsintervallerna. Jag kör aldrig intervaller på tid, utan en sträcka som tar ungefär den tiden. På så sätt tycker jag man pressar sig bättre.
– Att köra ett 30 min-drag på låg kadens är nytt för mig. Vi gjorde detta i lugnt tempo, men jag kommer förmodligen börja lägga in kvalitetspass på detta sett för att träna styrka och syreupptag på samma gång. Jonas körde mycket sånt när han var i sin bästa cykelform.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Cykel, Mat och dryck, Rullskidor, Simning, Styrka. Bokmärk permalänken.

5 svar på Berg, Amaroneviner och gondoler väntar i Italien

 1. David Erixon skriver:

  Så ska livet levas 🙂 Går ni runt och ska prova vin på flera ställen är tipset att kolla om det finns något lite finare att prova just för dagen. Har ni tur har någon prominent storköpare varit där nyligen, provat en massa exklusiva viner och lämnat flera halvfulla flaskor efter sig. Är ju inte alltid man vill kosta på sig att jämföra flera 80 euros viner men så kan bli fallet med lite tur 🙂

 2. aleandrowest skriver:

  Det har pressats test alltså? Vad blev det för tid?

  • Erik Wickström skriver:

   Du ska skita i vilken tid jag fick i måndags Alex 🙂

   Jag vet att mitt personbästa är 18.20 minuter och ditt är 17.55 min. Men i sommar ska det slaktas!

   • aleandrowest skriver:

    Inte för att jag bryr mig, tänkte mest det var artigt att fråga 😛

    Nyfikenheten kommer smygande när det bara står test och ingen tid… Kanske ett välkomponerat pressmeddelande senare idag?

Kommentarer är stängda.