Colting triathloncamp har börjat

Idag startade Jonas Coltings triathlonläger i Borås. Jag kommer vara med som ledare i fyra dagar fram t o m söndag. Det är en härlig blandning hos 25 deltagarna och de flesta har faktiskt aldrig tävlat i triathlon. Stämningen är på topp och det ska bli jätteroligt att lära känna individerna som många gånger är pålästa inom konditionsidrott och har MVG i social kompetens.

De har har pratat med idag är bland annat en amerikan som är i Sverige för första gången, en före detta finsk mästare i body building, en norrman som ska ta ledigt från jobbet och triathleta i USA hela sommaren och ett skånskt par som säger att “när man tävlar slår man alla som inte ställer upp”.

Vi inledde dagen med löpteknik/drills/löpskolning på en stor gräsmatta. Typ en tredjedel av deltagarna hade Vibram Fivefingersskor (Colting förespråkar inslag av barfotalöpning), varav en tjej med ett par assnygga i rosa kulör.

En del av träningspassen i helgen kommer fokusera mer på teknik än fysik, så jag ska försöka klämma in ett rullskidsintervallpass någon dag.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Löpning, Simning och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.