Colting triathloncamp har börjat

Idag startade Jonas Coltings triathlonläger i Borås. Jag kommer vara med som ledare i fyra dagar fram t o m söndag. Det är en härlig blandning hos 25 deltagarna och de flesta har faktiskt aldrig tävlat i triathlon. Stämningen är på topp och det ska bli jätteroligt att lära känna individerna som många gånger är pålästa inom konditionsidrott och har MVG i social kompetens.

De har har pratat med idag är bland annat en amerikan som är i Sverige för första gången, en före detta finsk mästare i body building, en norrman som ska ta ledigt från jobbet och triathleta i USA hela sommaren och ett skånskt par som säger att ”när man tävlar slår man alla som inte ställer upp”.

Vi inledde dagen med löpteknik/drills/löpskolning på en stor gräsmatta. Typ en tredjedel av deltagarna hade Vibram Fivefingersskor (Colting förespråkar inslag av barfotalöpning), varav en tjej med ett par assnygga i rosa kulör.

En del av träningspassen i helgen kommer fokusera mer på teknik än fysik, så jag ska försöka klämma in ett rullskidsintervallpass någon dag.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Löpning, Simning och märktes , , , . Bokmärk permalänken.