Skigo skidhandskar

Jag får ofta frågan om hur tjocka handskar man bör använda rullskidsträning. Eller om man ska köra helt utan. Själv tycker jag ofta att rullskidshandskar blir för tunna och genererar blåsor, men det är högst individuellt.

Skigo X-skin

Skigo X-skin

De senaste veckorna har jag vid samtliga rullskids- och MTB-pass använt antingen Skigos vinterracinghandske (X-skin) eller deras rullskidshandske (Roller). X-skin är en mycket bra modell som jag gärna skulle tävla på vintern ner till ungefär fem minusgrader (jag är ganska köldkänslig i fingrarna). Men även på sommaren fungerar den utmärk: bra passform, lätt att få på och förstärkt tyg på rätt ställen för bättre hållbarhet. Den enda jag saknar är silikon på insidan, som Craft har för att förbättra greppet i staven. Överhuvudtaget tycker jag Skigo, Craft och Lillsport gör riktigt bra skid- och rullskidsvantar.

Skigo Roller

Skigo Roller

Tunnare handskar efter hand
Roller är den tredje rullskidshandsken jag testar efter Sinisalo och Lillsport. Skigos modell är bra och slitstark (till skillnad från Sinisalos variant som är perforerad på insidan och slets ut efter fem träningspass). Men den är aningen slapp på ovansidan, det är som om stretchmaterialet skulle behöva lite mer stretch.

Hur som helst är jag i alla fall nöjd med båda handskarna, men jag kommer mest att åka med X-skin på sommaren, eftersom jag lätt får blåsor av tunna handskar. Om någon månad har nog händerna vant sig och då kan jag gå över till Roller.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Prylar, Rullskidor och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.