Colting triathlonläger avslutat

Svärfar är orolig att tallen ska slå i lillstugan efter några träningspass. Eftersom han hjälper till att renovera den så tror jag det skulle vara bra att undvika den incidenten.

Svärfar är orolig att tallen ska slå ned i lillstugan efter några träningspass. Eftersom han hjälper till att renovera den så tror jag det skulle vara bra att undvika den incidenten.

Gräset är nyklippt i stugan. Få saker får mig att känna mig så nöjd som att beskåda en gräsmatta som jag själv klippt eller att ta ut ett hembakt bröd ur ugnen. I år har jag fuskat lite vid stugan medelst ogräsmedel och gödsel, men oj så mycket grönare och finare den blev.

Det blev en kort premiärtur på tempohojen i fredags.

Det blev en kort premiärtur på tempohojen i fredags.

Jonas Coltings triathlonläger är precis avslutat. Förutom löpning, cykel och simning körde vi även lite stenåldersträning: bära varandra, lyfta stenar, brottas, släpa stockar, hoppa ned från höjder, trippa fram i obanad terräng i barfotaskor (t ex Fivefingers), slå med slägga, gå skottkärra etc. Jag har tidigare gjort det med Jonas några gånger och det är alltid en kul träningsform. Den här gången blev jag så inspirerad att jag åkte till Clas Ohlson och köpte en gummerad slägga för 199 kr. Ida har lovat att jag ska få slå mot en tall och på ett nedfallet träd. Perfekt bålträning!

Utsiktsplatsen vid Hyssnaleden. Deltagarna var impade över Borås väder, kupering, de bilfria vägarna och den vackra naturen. Storstadens utbud, småstadens närhet!

Utsiktsplatsen vid Hyssnaleden. Deltagarna var impade över Borås väder, kupering, de bilfria vägarna och den vackra naturen. Storstadens utbud, småstadens närhet! Erik Jonsson, Rossön, åker skidor fort och hans ryggtavla är till höger i bild.

Jag var mest ledare på passen och tränade inte jättemycket själv, men sista dagen blev jobbig. Och förbannat fin! Strålande solsken och 25 grader varmt i 10 mil genom bl a Seglora, Hyssna, Bollebygd, Gesebol, Sandared. I min grupp var vi 6 st starka och trevliga idrottare och euforin flödade i alla moment: vägskyltsspurter, powerträning (hög växel, låg kadens), backpris innan Hyssna och i Kvarnholmsbacken, lagtempokörning etc.

Även i fall sista passet blev ganska hårt var det en lugn vecka, så nästa vecka ska jag försöka få 15 tuffa träningstimmar med mycket rullskidor som avslutas med MTB-loppet Lida Loop i Stockholm på söndag.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Cykel, Styrka och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Colting triathlonläger avslutat

  1. Anders S skriver:

    Du är en av få som har en snygg tempohoj Erik, ser snabb ut! Har du nått tips på vart jag hittar Fivefinger dosorna?

  2. Markus den prickige skriver:

    Det var en grym cykeltur vi hade i söndags! Bra träning och jäkligt roligt o trevligt! Den turen lever jag riktigt länge på! Stort tack!

Kommentarer är stängda.