Armbågsont som skidåkare

När armbågen gör ont tröstar jag mig med att skördarna i grönsakslandet fortsätter. Detta knippe är från förra veckan. Det roligaste med de läckra rödbetorna är kroppsvätskorna blir lite röda ett helt dygn efter inmundigande.

När armbågen gör ont tröstar jag mig med att skördarna i grönsakslandet fortsätter. Detta knippe är från förra veckan. Det roligaste med de läckra rödbetorna är kroppsvätskorna blir lite röda ett helt dygn efter inmundigande.

Formen är på topp. Jag befinner mig på träningsläger med min nya klubb. Alla är jättetrevliga. Alla är jättetaggade. Vi är redo att köra skiten ur varandra. Och jag har fått ont i armbågen igen.

FAAAAAAAAAAAAAAAAN. Jag började svära högt på diverse språk när jag i slutet av gårdagens klassiska tunnelpass började få känningar i min högra armbåge. Jag tog det säkra före det osäkra och körde 1 timme utan stavar när de andra pressade varandra på stakintervaller på eftermiddagen. Det kändes sådär kul. Jävligt trist rent ut sagt.

Vi bor i lägenheter och lagar middag själva. Var sin ansvarsdag. Vi håller högre klass än vanligt. Förbi är tiden med köttkullar, mackaroner och saft på läger.

Vi bor i lägenheter och lagar middag själva. Var sin ansvarsdag. Vi håller högre klass än vanligt. Förbi är tiden med köttkullar, makaroner och saft på läger.

Hela oktober förra året fick jag åka utan stavar, men jag lyckades bli av med problemen och sedan dess har de inte kommit tillbaka. Jag har stegrat rullskidsträningen mycket lååångsamt och åkt med mjuka, dämpade stavar på distanspassen. Men de senaste två veckorna har jag stakat mer än vanligt, och det blev tydligen för mycket.

Jag har ingen smärta, men jag tänker ändå vara försiktigt så det inte blir riktigt illa. Förra gången kurerade jag mig med akupunktur, antiinflammatoriskt godis, stretchning och i allmänhet låg belastning. Nu ska jag nog börja köra styrketräning för att stärka armbågens muskelfäste.

Nu blir det betongröret igen. 2 h skejt med tråkigt mycket utan stavar.

Men med “Sommar i P1” i lurarna blir allt  mycket roligare. Alice Bah Kuhnke var en härligt kul positiv överraskning igår (jag ligger några veckor efter i tablån).

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Rehab, Skidor och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

7 svar på Armbågsont som skidåkare

 1. Löwet skriver:

  Druvsaft? Hoppas det blir bättre med armbågen så att vi kan köra lite soptippsträning igen.

 2. Löwet skriver:

  Förbi stod det visst om saften…

 3. Oskar skriver:

  Jag tror du måste lyssna lite mer på hiphop och rap i tunneln…det känns så mycket mer rätt med riktig underground-dunk när allt man ser är betong…. 😉
  Olof Wretlings sommartjööt var dock väldigt underhållande

  • Erik Wickström skriver:

   Jag lyssnade faktiskt på Olof Wretling just idag. Jag vet inte om jag inte förstått P3-humorn till fullo, men enligt mig var han inte i närheten av de bästa sommarpratarna.

   Snoop Dogg skulle dock funka fint i betongröret 🙂

 4. Oskar skriver:

  Testa Mickey Avalon…Snoop dogg är för mycket masterblaster. Är man ett hängivet MNK fan så är Olof Wretling lite av radions motsvarighet till Thomas Wassberg, fråga Hallands-Andreas…han förstår

Kommentarer är stängda.